Virta, akku sekä päätteen sammuttaminen ja käynnistäminen

Tästä löydät ohjeen akun lataamiseen, tietoja virransäästötilasta sekä ohjeet päätteen sammuttamiseen.

Virransyöttö ja akun lataaminen

Yoximo-päätteessä on 1200 mAh ladattava Lithium-ion -akku. Älä koskaan poista akkua maksupäätteestä, jos pääte on kytketty verkkovirtaan.

Akku latautuu, kun pääte on kytkettynä verkkovirtaan. Latauksen aikana maksupäätteen näytön yläreunassa olevan latausilmaisimen palkit liikkuvat.

Lataa akkua säännöllisesti. Akun tyhjeneminen kokonaan lyhentää akun käyttöikää, mutta usein lataaminen ei lyhennä sitä. Uusi akku saavuttaa täyden kapasiteetin 2-3 latauskerran jälkeen. Akku latautuu parhaiten normaalissa huonelämmössä.

Virransäästötila

Jos päätettä ei käytetä aktiivisesti viiteen minuuttiin, se menee automaattisesti virransäästötilaan. Pääte kuluttaa vähäisen määrän virtaa myös virransäästötilassa, joten liitä pääte verkkovirtaan, kun suljet myyntipisteen. Virransäästötilassa päätteen näyttö sammutetaan ja palvelinyhteys siirretään lepotilaan. Pääte herätetään virransäästötilasta painamalla keltaista "Corr"-näppäintä.

Päätteen sammuttaminen ja käynnistäminen

Jos haluat sammuttaa maksupäätteen esimerkiksi lentomatkan ajaksi, paina punaista "Stop"-näppäintä noin 5 sekuntia. Päätettä ei kannata sammuttaa, ellei siihen ole erityistä tarvetta. Jos pääte on käyttämättömänä pitkiä aikoja, kannattaa akku ladata noin puolilleen ja poistaa akku säilytyksen ajaksi.

Päätteen uudelleenkäynnistys tapahtuu painamalla keltaista "Corr"-näppäintä. Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä pääte saattaa ladata uuden ohjelmistoversion tai parametreja, joten käynnistys voi kestää useita minuutteja.