Neuvoja ja vastauksia OP Kassa -tiimiltä

Tuotteen luonti Stockmann.comia varten

Posted by OP Kassa on 17.1.2020 14:35:10

Ohje tuotteen luomiseen ja tuotetietojen syöttämiseen.

Voit luoda uusia tuotteita ja tuoteryhmiä sekä muokata jo olemassa olevia OP Kassan Hallintapaneelin "Tuotteet"- valikon “Kaikki tuotteet” -kohdassa. Uuden tuotteen voit lisätä "Lisää tuote" -painikkeesta.

Kun haluat lisätä tuotteita myyntiin Stockmann.com -markkinapaikkaan, toimi seuraavasti:

1. Valitse yläreunasta tuotteen myyntipaikaksi Stockmann.com. Tämän jälkeen tuotteen validointisäännöt muuttuvat monipuolisemmiksi, ja tuotteelle ilmestyy nimen ja hinnan lisäksi muita pakollisia tietoja. Vaihtoehtoisesti voit luoda tuotteen ensin ja siirtää sen Stockmann.com-myyntipaikkaan myöhemmin. Huomaathan, että aina, kun tallennat tuotteen Stockmann.com -myyntipaikkaan, sen validointisäännöt muuttuvat. Tuotteen pakollisia tietoja merkitään punaisilla viivoilla tiedon ympärillä, esim. näin


2. Tuotetiedot-kohdassa voit syöttää tuotteen nimen, kuvauksen, tuoteryhmän ja SKU:n. Kuvauskentässä ei saa olla muotoiluja, esim. HTML-tageja. Muotoilut siistitään automaattisesti pois, kun tuote viedään Stockmann.com:iin myyntiin. Tuotetiedoissa näkyvä tuoteryhmä on kauppiaan oma tuoteryhmä. Stockmann.comiin liittyvät tuoteryhmät asetetaan myöhemmin.
3. Hintatiedoissa voit asettaa myyntihinnan lisäksi muita hintatietoja. Jos tuotteella on alennettu hinta, voit lisätä sen joko prosentteina tai euroina. Jos tuotteella on alennettu hinta, alkuperäinen hinta näkyy Stockmann.com:ssa yliviivattuna.
4. Varastotiedoissa voit lisätä tuotteelle viivakoodin, tuotemerkin, toimittajan, pakkauskoon ja varastosaldon. 

 1. EAN = GS11 standardin mukainen EAN-koodi (8-13 merkkiä pitkä). EAN-koodi on uniikki koodi Stockmann.com:ssa. Kahdella eri tuotteella ei voi olla olla samaa EAN-koodia
 2. Tuotemerkki = Valitaan Stockmann.com:n tuotemerkeistä. Jos et löydä tuotemerkkiä listasta, ole yhteydessä Stockmannin Digital partners -tiimiin. Tuotemerkkiä voi etsiä kirjoittamalla hakuruutuun tuotemerkin nimen.
 3. Toimittaja = Ei ole pakollinen tieto, eikä näy Stockmann.com:ssa
 4. Kokotiedot = Kokotiedot ovat pakollisia toimitusten laskentaa varten. Tiedot pitää syöttää senttimetreinä.
 5. Varastosaldo = Pakollinen tieto. Vain tuote, jolla on varastosaldoa, näkyy myytävissä Stockmann.com:ssa. Tuotteelle voi asettaa myös ylimyyntivaihtoehdon, jolloin tuote on näkyvissä Stockmann.com:ssa vaikka sen saldo olisi loppunut. Silloin tuotteen kohdalla näkyy valittu toimitusaika, joka on jonomyyntituotteelle pakollinen.

5. Tuotevaihtoehdot-kohdassa voit asettaa tuotteelle valmiiksi luomiasi vaihtoehtoja. Näitä voivat olla esimerkiksi väri tai koko. Valmiiksi luodut vaihtoehdot nopeuttavat varianttituotteen luomista, koska sinun ei tarvitse syöttää vaihtoehtoja erikseen jokaiselle tuotteelle. Vaihtoehdot voit valita pudotusvalikosta. Kun olet valinnut ne, voit muokata niiden hinta- ja SKU-tietoja “muokkaa vaihtoehtoja” -välilehdellä. Lue tarkempi ohje tuotevaihtoehtojen luontiin seuraavasta luvusta.
6. Kuvat -kohdassa voit asettaa tuotekuvan lataamalla kuvan tietokoneeltasi. Kuvan tulee olla JPG- tai PNG-muodossa. Muokkausikkunassa valitset, onko kuva tietystä vaihtoehdosta vai kuvaako se tuotteen kaikkia vaihtoehtoja. Voit lisätä useamman kuvan painamalla “Lisää kuva +” -painiketta. Stockmann.com:ssa tuotteella voi olla maksimissaan 10 kuvaa. Jos käytät useaa kuvaa, voit valita niistä yhden pääkuvaksi, joka näkyy tuotetiedoissa ensimmäisenä. Kuvalle tehdään syväys ja rajaus Stockmann.comia varten, ja kuvan tulee olla valkoisella pohjalla. Tarkemmat tiedot kuvavaatimuksista saat Stockmannin kauppiastiimiltä.
7.  Stockmann-kohdassa syötät Stockmannia varten tarkoitetut tarkemmat tiedot. Osa näistä tiedoista on pakollisia ja osa vapaaehtoisia, mutta vapaaehtoiset tiedot voivat parantaa tuotteen näkyvyyttä Stockmann.com:ssa. Näistä tiedoista saat tarkemman kuvauksen Stockmannin kauppiastiimiltä.

 1. Kategoria = Määrittää, mihin kategoriaan tuote kuuluu Stockmann.com:ssa. Valitun kategorian tulee olla alin mahdollinen kategoria. Kategorioita voit hakea kirjoittamalla “Kategoria” -ruutuun.
 2. Värifiltteri = Määrittää, mihin väriin tuote yhdistetään tuotehaussa.
 3. Saatavissa verkkokaupasta = Voit määrittää, mistä päivästä lähtien tuote on näkyvissä stockmann.com. Arvo voi olla tänään tai tulevaisuudessa.
 4. Väri ja koko = Nämä ovat näkyvissä vain tuotteelle, jolla ei ole tuotevaihtoehtoja. Jos tuotteella on tuotevaihtoehtoja, nämä tiedot linkitetään niihin.
 5. Tuote sisältää vaarallista ainetta = Jos tuote on ns. VAK-tuote, tämä vaihtoehto pitää valita.
 6. Energiamerkki = Voit valita tuotteen energiamerkin ja asettaa sille kuvan. Nämä tiedot näkyvät tuotekortilla Stockmann.com:ssa.
 7. Muut tiedot = Nämä ovat täydentäviä tietoja, jotka näkyvät tuotekortilla, jos niitä on asetettu. Kenttiin tulee laittaa tekstiä, ellei kyse ole kentistä, joihin tulee asettaa numeerisia arvoja, kuten pesulämpötila.

Jos haluat tarkastella, miltä onnistuneesti viety tuote näyttää Stockmann.com:ssa, voit tehdä sen klikkaamalla nuolta Stockmann.com-myyntipaikan vieressä. Nuoli tulee näkyviin, kun tuote viety onnistuneesti ja on näkyvissä Stockmann.com:ssa

Kun olet täyttänyt haluamasi kentät, muista painaa "Tallenna" lopuksi.

Topics: Stockmann.com

Illustration

Etkö löytänyt etsimääsi? Kotimainen asiakaspalvelu palvelee ma–pe 8–21 ja la–su 8–16. Arkipyhät suljettu.

Ota yhteyttä chatissa, sähköpostitse asiakaspalvelu@op-kassa.fi tai puhelimitse 010 252 0800