Neuvoja ja vastauksia OP Kassa -tiimiltä

Shopify-integraation asetukset: tilaustiedot

Ennen integraation käyttöönottoa on hyvä käydä läpi integraatioasetukset. Integraatioasetukset jakautuvat kolmeen eri osioon, joissa jokaisessa on omat oletusasetukset.

  • Integraatioasetukset löytyvät Shopifystä seuraavan polun takaa:  Apps -> OP Kassa. Sivun alareunasta löydät synkronointiin ja integraatioon liittyviä asetuksia.

Integraatioasetukset: Tilaustiedot

Tilaustietojen synkronointi järjestelmien välillä on tärkeää erityisesti saldokäsittelyn näkökulmasta. Jos tilauksia ei synkronoida, saldo ei pysy ajan tasalla järjestelmien välillä. Tilausten synkronointi OP Kassaan on pakollista, jos haluat saada verkkokaupan myynnit näkymään OP Kassan raporteilla ja myynnin seurannassa.

Tilauksia voidaan synkronoida tuotteista poiketen molempiin suuntiin, pelkästään toiseen suuntaan tai olla synkronoimatta ollenkaan.

Jos tilauksia synkronoidaan OP Kassasta Shopifyyn: 

  • Tilaukset tuodaan Shopifyyn kaikista OP Kassan kanavista. 
  • Shopifyn näkökulmasta OP Kassan kivijalkamyynnit ovat "tilauksia". Jos kauppias on asettanut itselleen sähköpostinotifikaatiot Shopifyyn tulevista tilauksista, hän saa ilmoituksen myös OP Kassan kautta tulleista kivijalkamyynneistä.
  • Tällä hetkellä ei ole mahdollista synkronoida tilauksia Shopifyyn vain valituista myyntikanavista. Myyntikanava näkyy kuitenkin Shopifyssa tunnisteen muodossa.

Jos tilauksia synkronoidaan Shopifystä OP Kassaan:

  • Shopifyn tilaukset näkyvät Shopify-myyntikanavan alla OP Kassassa.

Vain maksetut tilaukset synkronoidaan eri järjestelmien välillä. Avoimia tilauksia ei synkronoida.

Oletusasetus: Shopifystä OP Kassaan

UUTTA: Shopifyn monivarasto-ominaisuus ja tilaustiedot

Tilausten synkronoinnissa monivarasto-ominaisuus otetaan huomioon ainoastaan siinä tapauksessa, jos tilausten synkronointiasetus on molempiin suuntiin ja saldon pääjärjestelmä on Shopify. Tilausten viennissä käytetään silloin samaa kohdevarastoa kuin saldolla. Tätä asetusta ei voi muuttaa.

Lue myös:

Integraatioasetukset: saldotieto

Integraatioasetukset: tuotetiedot

Illustration

Etkö löytänyt etsimääsi? Kotimainen asiakaspalvelu palvelee päivittäin kello 8.00–21.00.

Ota yhteyttä chatissa, sähköpostitse asiakaspalvelu@op-kassa.fi tai puhelimitse 010 252 0800