Neuvoja ja vastauksia OP Kassa -tiimiltä

Shopify-integraation asetukset: saldotieto

Ennen integraation käyttöönottoa on hyvä käydä läpi integraatioasetukset. Ne jakautuvat kolmeen eri osioon, joissa jokaisessa on omat oletusasetukset.

 • Integraatioasetukset löytyvät Shopifystä seuraavan polun takaa:  Apps -> OP Kassa. Sivun alareunasta löydät synkronointiin ja integraatioon liittyviä asetuksia.

Integraatioasetukset: Saldotieto

Voit valita, haluatko ylläpitää tuotteen saldotietoa OP Kassassa tai Shopifyssä. Halutessasi voit jättää saldon synkronoinnin kokonaan pois päältä.

Näin valitset saldotietojen synkronointiasetuksen

Valitse haluamasi synkronointiasetus kuvassa näkyvästä pudotusvalikosta:

 • Jos haluat, että OP Kassa on saldotietojen pääjärjestelmä, valitse "OP Kassasta Shopifyyn".
 • Jos haluat, että Shopify on saldotietojen pääjärjestelmä, valitse "Shopifystä OP Kassaan".
 • Jos et halua synkronoida saldotietoja lainkaan, valitse "Ei synkronoida saldotietoja".

Järjestelmän oletusasetuksena on "OP Kassasta Shopifyyn."

Seuraavaksi käymme läpi, miten saldon päivittäminen toimii eri valinnoilla. Nämä ohjeet koskevat tilannetta, jossa käytössä on yksi varasto Shopifyssä. Jos käytät useaa varastoa, löydät ohjeen monivarastotukeen tämän artikkelin alaosasta, otsikon "UUTTA: Shopifyn monivarasto-ominaisuus ja saldotieto" alta.

 

Saldon pääjärjestelmänä OP Kassa

Jos saldon pääjärjestelmä on OP Kassa: 

 • Myymälämyynnit vähentävät saldoa OP Kassassa välittömästi. Saldomuutos päivittyy Shopifyyn muutaman minuutin viiveellä, kun integraatiopäivitys seuraavan kerran ajetaan.
 • Verkkokauppatilaus vähentää saldon ensin Shopifyssä. Kun tilaus siirtyy OP Kassaan, saldo vähentyy Kassassa. Saldomuutos synkronoidaan tarvittaessa takaisin Shopifyhyn.
 • HUOM. Jos saldon pääjärjestelmä on OP Kassa, saldon manuaalinen päivitys Shopifyyn ei muuta saldoa

Saldon pääjärjestelmänä ShopifyJos saldon pääjärjestelmä on Shopify 

 • Myymälämyynnit vähentävät saldoa Shopifyssä muutaman minuutin viiveellä, kun integraatiopäivitys seuraavan kerran ajetaan.
 • Verkkokauppatilaus vähentää saldoa välittömästi Shopifystä, ja saldo päivitetään Shopifystä OP Kassaan.
 • HUOM. Jos saldon pääjärjestelmä on Shopify, saldon manuaalinen päivitys OP Kassaan ei muuta saldoa Shopifyssä.

 

 • HUOM. Jos tilausten synkronointi ei ole päällä, saldot eivät pysy ajan tasalla järjestelmien välillä.

 

UUTTA: Shopifyn monivarasto-ominaisuus ja saldotieto

Shopifyssa on voinut luoda verkkokauppaan useamman varaston kesästä 2019 lähtien. Toiminnallisuus on saatavilla kaikissa Shopifyn eri paketeissa, ja tarkempi ohjeistus varastojen hallinnasta Shopifyssä löytyy Shopifyn omasta ohjeistuksesta: https://help.shopify.com/en/manual/locations 

Kun Shopifyssa on määritelty monta eri varastoa, voit syöttää Shopifyn tuotesivulla saldon per varasto. 

OP Kassan ja Shopifyn väliseen integraatioon on lisätty tuki Shopifyn monivarastotuelle. Sen ansiosta voit paremmin kontrolloida sitä, mistä varastoista tai mihin varastoon saldoa synkronoidaan. Jos käytät vain yhtä varastoa Shopifyssä, uudistuksella ei ole käytännön merkitystä kannaltasi.

Aiempi toiminnallisuus:

Kauppias ei voinut vaikuttaa, mihin tai mistä varastosta saldoja päivitettiin. Tuotteiden varastosaldot vietiin Kassaan aina viimeiseksi Shopifyyn luodusta varastosta, tai Kassa päivitti varastosaldoa aina Shopifyn viimeksi luotuun varastoon.

Uusi toiminnallisuus:

Kauppias voi määrittää, minkä varaston saldoa (tai kaikkien varastojen yhteissummaa) synkronoidaan OP Kassaan, jos Shopify on saldon pääjärjestelmä. Kauppias voi määrittää, mihin varastoon OP Kassa synkronoi saldoa, jos OP Kassa on saldon pääjärjestelmä.

Monivarastotuki: Saldon pääjärjestelmänä Shopify

Määrittele sovelluksen asetuksista, minkä varaston saldoa synkronoidaan. Vaihtoehtoina ovat:

 • Yksittäinen varasto (varaston nimi). Tällöin vain tähän varastoon linkitetty tuotesaldo viedään OP Kassaan.
 • Varastojen summa. Tällöin integraatio laskee KAIKKIEN varastojen yhteissumman OP Kassaan vietävästä tuotteesta. Jokaiseen varastoon tehty tuotekohtainen saldomuutos muuttaa summaa ja laukaisee saldomuutoksen OP Kassaan päin.

HUOM. Kun Shopify on saldon pääjärjestelmä, OP Kassasta tulevat tilaukset vähentävät saldojen lähtövaraston saldoa. Jos Shopifystä viedään summatieto, Kassan tilaukset viedään Shopifyn oletusvarastoon.

Oletusasetus: Tuotteiden saldotiedot synkronoidaan oletuksena viimeksi luodusta varastosta.

Monivarastotuki: Saldon pääjärjestelmänä OP Kassa

Kauppias voi määrittää, mihin varastoon OP Kassassa määriteltyä tai päivitettyä tuotesaldoa synkronoidaan. Kauppias voi määritellä vain yhden varaston, johon saldoa viedään.

Tällöin on hyvä huomata:

 • Jos OP Kassa on saldon pääjärjestelmä, tuotteiden on oltava Shopifyssä vain siinä varastossa, joka on määritelty integraation kohdevarastoksi.
 • Emme suosittele Shopifyn monivarasto-ominaisuuden käyttöä, jos OP Kassa on saldon pääjärjestelmä.

Oletusasetus: Tuotteiden saldotiedot synkronoidaan oletuksena viimeksi luotuun varastoon

Eri varastojen saldoissa on hyvä ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Jos kohde- tai lähtövarastoasetusta muutetaan, ei asetuksen muuttaminen automaattisesti synkronoi kaikkia saldotietoja uusiksi.
 • Jos kohdevarastoasetusta muutetaan, uusi saldo ajetaan suoraan uuteen varastoon ilman että edellisen varaston arvoja nollataan.

Esimerkki: Saldojen pääjärjestelmä OP Kassa. Kohdevarasto ollut Varasto1 ja tuotteella saldona OP Kassassa 10, joka viedään tähän varastoon arvolla 10. Vaihdetaan kohdevarastoksi Varasto2. Tällöin päivityshetkestä lähtien viedään arvo 10 varastoon2, mutta varastoon 1 jää edelleen arvo 10.

Lue myös:

Illustration

Etkö löytänyt etsimääsi? Kotimainen asiakaspalvelu palvelee päivittäin kello 8.00–21.00.

Ota yhteyttä chatissa, sähköpostitse asiakaspalvelu@op-kassa.fi tai puhelimitse 010 252 0800