OP Kassan WooCommerce-integraation käyttöönotto

Tarkista ensin, että käytössäsi ei ole alla listattuja lisäosia. Näiden lisäosien on todettu aiheuttavan virheitä integraation toiminnallisuudessa. Koska Wordpressin / WooCommercen lisäosavalikoima on todella suuri, emme ole tunnistaneet kaikkia yhteensopimattomia lisäosia vielä. Täydennämme listaa sen mukaan, kun saamme aiheesta lisätietoa.

Jos et ole varma mitä lisäosia on käytössä, voit asentaa WooCommerce OP Kassa-laajennuksen. Laajennuksen asennus tarkistaa Wordpressin asetukset ja ilmoittaa jos ympäristössä on lisäosia joiden kanssa on tiedossa olevia yhteensopivuusongelmia.

HUOM: Muista ottaa varmuuskopio ennen kuin otat integraation ensimmäisen kerran käyttöön!

Lisäosa

Ongelma

Suositeltava korvaaja

qTranslateX

Pluginia ei enää ylläpidetä. Aiheuttaa ongelmaa yhteyden autentikoinnissa.

qTranslate-XT (https://github.com/qtranslate/qtranslate-xt),

WPML (https://wpml.org/)

Sitepress Multilingual CMS

WooCommerce Services

Polylang

Ilmainen Polylang-laajennos ei tue WooCommercen tuoterajapinnassa (Rest API) tuotteiden kyselyä kieliversion perusteella, josta syystä rajapinta palauttaa kaikki tuotteen kieliversiot ja päivittää OP Kassaan viimeisimpänä kyselyn tuloksesta löytyvän tuotteen. Tästä johtuen tuotteen kieliversio saattaa muuttua OP Kassassa.

Polylang Pro + Polylang for WooCommerce (Polylang Business pack-tuote sisältää molemmat laajennokset: https://polylang.pro/downloads/polylang-pro-for-woocommerce/)

OP Kassa -tuen asentaminen WooCommerce-verkkokauppaan tapahtuu seuraavasti:

1. Tilaa WooCommerce -laajennus OP Kassan hallintapaneelista
  2. Asenna WooCommercen OP Kassa-laajennus
  3. Asenna WordPress REST API – OAuth 1.0a Server
  4. Validoi asetukset pluginin ‘System Audit’ avulla
  5. Autentikoi WooCommercen laajennuksen OP Kassa-yhteys
  6. Määritä synkronointiasetukset

Alla vaiheet on kuvattu tarkemmin.

1. Tilaa WooCommerce -laajennus OP Kassan hallintapaneelista

Avaa OP Kassan hallintapaneeli: https://hallinta.op-kassa.fi

(Mikäli tarkoitus on käyttää kassan QA-testiympäristöä, osoite on: https://qa-hallinta.op-kassa.fi)

Valitse vasemman laidan valikosta Hallinta -> Laajennukset.

Etsi listalta WooCommerce, klikkaa “Ota käyttöön” ja sen jälkeen “Osta laajennus”.

Woocommerce-OP Kassa kuva

Mikäli WooCommerce-laajennusta ei löydy listalta, ota yhteyttä meihin.

2. Asenna WooCommercen OP Kassa-laajennus

Kirjaudu WordPress-sivustosi hallintapaneeliin ja valitse vasemman laidan valikosta Lisäosat -> Lisää Uusi.

Kirjoita hakukenttään "OP Kassa for WooCommerce" ja asenna sekä aktivoi lisäosa hakutulosten joukosta.

op-kassa-for-woocommerce

3. Asenna WordPress REST API – OAuth 1.0a Server

WooCommercen OP Kassa-tuki vaatii toimiakseen OAuth 1.0a -tuen ja lisäosan aktivoinnin jälkeen Wordpress ilmoittaa siitä, mikäli lisäosaa ei ole asennettu:

Siirry siis uudestaan Lisäosat -> Lisää uusi -sivulle, kirjoita hakuun “WordPress REST API – OAuth 1.0a Server”  ja asenna sekä aktivoi kyseinen lisäosa.

4. Aja järjestelmätesti

Siirry WooCommerce->Asetukset ja valitse OP Kassa välilehti. Tältä sivulta löytyy kohta “Kassa-integraatio-lisäosan eheys” jonka avulla voit tarkistaa, että verkkokauppasi ympäristöasetukset ovat kunnossa. Suorita tarkistus painamalla “Aja järjestelmätesti”.

Jos tarkistus onnistuu saat viestin “Järjestelmätesti suoritettu onnistuneesti”. Jos tarkistuksessa ilmenee virheitä, ole hyvä ja kopioi virheviesti talteen, jonka jälkeen voit olla yhteydessä OP Kassa asiakaspalveluun. Muista välittää saamasi virhetiedot tukipyynnön mukana.

5. Autentikoi WooCommercen laajennuksen OP Kassa-yhteys

Yhdistä seuraavaksi lisäosa OP Kassaan valitsemalla Wordpressin vasemman laidan valikosta WooCommerce -> Asetukset ja sen jälkeen ylälaidan valikosta “OP Kassa”.

Valitse haluttu OP Kassan toimintaympäristö. Mikäli haluat yhdistää WooCommercen OP Kassan testiympäristöön (tuotantoympäristön sijaan), valitse "Yhdistä OP Kassan testiympäristöön" ja "Tallenna muutokset" sivun alareunasta.

Valitse lopuksi “Integraation tila”-kohdasta “Yhdistä”.

Ruudulle aukeaa ensin OP Kassan kirjautumisruutu. Kirjaudu sisään jatkaaksesi autentikointia.

Seuraavaksi OP Kassa pyytää luvan avata yhteyden WooCommerceen. Valitse “Myönnä lupa”

Yhdistä seuraavaksi OP Kassa-laajennus WooCommerceen valitsemalla WooCommerce-yhteyden kohdalta “Yhdistä” ja sen jälkeen aukeutuvalta sivulta “Authorize”.

6. Määritä synkronointiasetukset

Määritä lopuksi haluamasi synkronointiasetukset.