Neuvoja ja vastauksia OP Kassa -tiimiltä

Kassan avaaminen ja sulkeminen sekä käteisen nostaminen ja tallettaminen

Posted by OP Kassa on 17.1.2020 10:47:01

Opas käteiskassan avaamiseen ja sulkemiseen sekä käteistalletusten ja -nostojen tekemiseen.

Kassan avaaminen

Myynnin aloittaminen edellyttää aina kassan avausta. Kassan avauksen yhteydessä tarkistetaan käteiskassan pohjakassa. Valitsemalla päänäkymän oikeasta reunasta "Käteiskassa" (kun kassa on suljettu) päästään kassan avaukseen. 

Tarkista käteiskassan pohjakassa (kassan sulkemisessa kassaan jätetty summa) ja korjaa pohjakassan summa, jos summa eroaa esitäytetystä. Tämän jälkeen valitse "Avaa kassa". 

Tämän jälkeen kassa on avattu ja avautuvassa näkymässä voi suorittaa käteisen noston, talletuksen tai kassan sulkemisen. Näkymän voi sulkea vasemman yläkulman 'X' merkistä.

Käteisen tallettaminen ja nostaminen

Käteisen talletus tai nosto voidaan suorittaa valitsemalla päänäkymän oikeasta reunasta "Käteiskassa" (kun kassa on avattu).

Valitsemalla "Nosta käteistä" käteiskassa avautuu ja kassasta voi suorittaa käteisnoston merkitsemällä nostettavan summan ja täppäämällä "Valmis" -painiketta.

Vastaavasti "Talleta käteistä" toiminnolla voidaan tallettaa käteistä käteiskassaan.

Kassan sulkeminen

Kassaa ei ole pakko sulkea aina myyntipäivän päätyttyä, mutta tämä on suositeltava käytäntö käteismyyntien ja tilityksien seuraamisen helpottamiseksi.

Valitsemalla päänäkymän oikeasta reunasta "Käteiskassa" (kun kassa on avattu) ja avautuvasta näkymästä "Sulje kassa" voidaan kassa sulkea (myyntipäivän päätteeksi).

Ennen kassan sulkemista on syytä tarkistaa käteiskassassa oleva käteismäärä ja merkitä käteisen määrä joka jätetään kassaan (sulkemisen yhteydessä voi siis suorittaa käteisnoston).

Sulkemisen yhteydessä voi tarkistaa myös yhteenvedon käteismyynnistä ja -hyvityksistä sekä nostoista ja talletuksista. 

Tarkempi erittely mm. nosto- ja talletustapahtumista on saatavilla käteiskassaraportista, joka toimitetaan sähköpostilla käteiskassan sulkemisen jälkeen.

Käteiskassaraportti

Kassan sulkemisen jälkeen saat sähköpostiisi käteiskassaraportin, jossa on mm. yhteenveto ja liitteenä (excel ja .csv) tarkempi erittely mm. nosto- ja talletustapahtumista.

Käteiskassaraporttiin kerätään kaikki käteiskassatapahtumat aina kassan avaamisesta kassan sulkemiseen asti (kuvassa alla yli 8pv eroa). Hyvä käytäntö on avata kassa aina myyntipäivän aluksi ja sulkea kassa, kun myyntipäivä päättyy.

Topics: Usein kysytyt kysymykset

Illustration

Etkö löytänyt etsimääsi? Kotimainen asiakaspalvelu palvelee ma–pe 8–21 ja la–su 8–16. Arkipyhät suljettu.

Ota yhteyttä chatissa, sähköpostitse asiakaspalvelu@op-kassa.fi tai puhelimitse 010 252 0800