Lisäasetukset

Posted by OP Kassa on 17.2.2021 8:59:58

Ohje lisäasetusten määrittämiseen OP Kassan iPad -sovelluksessa

OP Kassan lisäasetuksilla voit mukauttaa sovelluksen toimintaa. Ne löytyvät polusta Valikko -> Hallinta ->Lisäasetukset.

Suurin osa lisäasetuksista on iPad-kohtaisia, eli niitä ei voi määrittää käyttäjä- tai myyntipaikkakohtaisesti. Poikkeukset on mainittu alla olevissa ohjeissa.

Arvonlisäveron asetukset

OP Kassan iPad-sovelluksessa voit määritellä arvonlisäverolle oletuskannan. Asetus on kauppiaskohtainen eikä vaihdu esimerkiksi myyntipaikkaa vaihtaessa.

Asetusta käytetään tuotteen luonnissa. Kun oletusarvonlisäverokanta on määritelty, se tulee oletuksena tuotteille, jotka luodaan iPadissa.

Maksun nopeuttaminen sähköpostikyselyn ohituksella

Jos et halua kysyä kuluttajan sähköpostiosoitetta maksun päätteeksi, kytke päälle asetus Sähköpostia ei kysytä maksun lopuksi. Tällöin maksunäkymän viimeinen vaihe ohitetaan, eikä sähköpostikuittia voi lähettää.

Oletuksena tämä asetus on pois päältä. Suosittelemme vähentämään paperikuitin käyttöä ja lähettämään kuitit sähköpostitse.

Ostoskorin asetukset

Tällä asetuksella voit valita, sulkeutuuko tuotevaihtoehdon valintaikkuna, kun lisäät tuotteen tuoteruudukosta ostoskoriin. Valintaikkuna voi joko jäädä auki tai sulkeutua tämän valinnan mukaan.

Oletuksena asetus on päällä.

Kuitin tulostaminen

OP Kassassa on useita valintoja, joilla voit vaikuttaa kuitin toimintaan.

• Kuittia ei tulosteta automaattisesti -valinta estää kuitin automaattisen tulostuksen.
    • Jos asetus on päällä, voit valita maksun hyväksyntänäkymässä, tulostetaanko kuitti. Tämä vaihtoehto säästää kuittipaperia.
    • Oletuksena tämä valinta ei ole päällä.

• Maksutapahtumasta tulostetaan kaksi kuittia -valinta tulostaa automaattisesti kaksi kuittia.
    • Jos kuittia ei tulosteta automaattisesti -valinta on päällä yhtä aikaa tämän asetuksen kanssa, hyväksyntänäkymän tulosta kuitti -toiminto tulostaa kaksi kuittia.
    • Oletuksena tämä valinta ei ole päällä.
  • Rivitetään saman tuotteen yksiköt -asetus tarkoittaa, lisätäänkö sama tuote ostoskorissa ja kuitissa omalle riville vai yhdistetäänkö tuotteet yhdelle riville, jolloin rivin kpl-määrä nousee.
    • Oletuksena yksi tuote on kuitilla ja ostoskorissa vain yhden kerran. Jos sitä on ostettu useampi kappale, rivin kpl-määrä näyttää lukumäärän.
    • Oletuksena tämä valinta ei ole päällä.

Myyntipäivän päättymisaika

Jos liikkeesi on auki yli puolenyön ja haluat sisällyttää aamuyön tuntien myynnin edellisen päivän (kuun, viikon) myyntiin, voit asettaa myyntipäivälle päättymisajan. Ajan voi antaa tasatunteina: 01:00–05:00.

Automaattiset päivä- ja kuukausiraportit (myynti- ja tuoteraportit) sekä näiden lisäksi OP Kassa -sovelluksesta tilattavissa olevat viikkoraportit on asetettu alkamaan ja päättymään vuorokauden vaihtuessa.

Kuvassa päättymisajaksi on asetettu klo. 03:00. Tällöin sähköpostilla lähetettäviin edellisen päivän myyntiraportteihin lasketaan kaikki puolen yön jälkeen tapahtunut myynti aina 03:00 asti.

Huomioitavia asioita:

• Kun myyntipäivän päättymisaika asetetaan, ensimmäinen automaattinen sähköpostiraportti muutoksen jälkeen (päivä ja kuukausi) lähetetään vielä käyttäen vanhaa päättymisaikaa. Seuraava raportti ajastetaan huomioimaan muuttunut myyntipäivän päättymisaika.
  • Myyntipäivän päättymisaika -asetuksella ei ole vaikutusta OP Kassa -sovelluksen  Myynti- ja Tapahtumat -näkymään. Näissä näkymissä noudatetaan myyntipäivän vaihtumisessa aina arvoa 00:00.