Käyttäjätasot ja käyttäjähallinta

Tästä löydät koosteen OP Kassan erilaisista käyttäjärooleista ja niiden hallinnasta.

OP Kassan käyttäjätasot

OP Kassan käyttäjätunnukset on tietoturvasyistä jaettu kolmelle hierarkiatasolle. Tunnuksilla on erilaiset käyttöoikeudet, ja pääkäyttäjä-tyyppisellä tunnuksella voi hallita kaikkia yritykseen, tuotteisiin ja käyttäjiin liittyviä tietoja ja oikeuksia. Tässä yhteenveto käyttäjärooleista:

• Pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä voi hallinnoida myyntipaikkoja ja raportointiasetuksia sekä luoda, poistaa ja muokata käyttäjiä kaikilla käyttäjätasoilla.
    • Pääkäyttäjä voi kirjautua hallintapaneeliin sekä sovelluksessa niihin myyntipaikkoihin, joihin käyttäjätunnus on yhdistetty.
  • Myymäläpäällikkö. Myymäläpäällikkö voi hallinnoida myyjä-tyyppisiä käyttäjiä, myyntipaikan tietoja sekä raportointiasetuksia.
    • Myymäläpäällikkö voi kirjautua hallintapaneeliin sekä sovelluksessa niihin myyntipaikkoihin, joihin käyttäjätunnus on yhdistetty.
  • Myyjä. Myyjä voi kirjautua sovelluksessa siihen myyntipaikkaan, johon tunnus on yhdistetty.
    • Myyjä ei voi kirjautua hallintapaneeliin eikä voi muokata myyntipaikan tietoja tai raportointiasetuksia.
    • Myyjä-käyttäjän voi luoda ilman käyttäjän sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa. Jos luot käyttäjän ilman puhelinnumerotietoa, käyttäjän PIN-koodi lähetetään pääkäyttäjälle. Myyjä voi vaihtaa PIN-koodinsa ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Käyttäjän voi luoda ilman näitä tietoja joko OP Kassan hallintapaneelissa tai iPad-versiossa.
    • Myyjiltä voi poistaa oikeuden muokata tuotetietoja.
      • Kun Käyttäjällä on oikeus muokata tuotteita -kohdassa ei ole täppää, muokkaus on estetty sekä iPadilla että Androidilla.
    • Myyjiltä voi poistaa oikeuden nähdä kokonaismyynnin. Tämä rajoitus on käytössä iPadilla ja hallintapaneelissa. Android-versiossa kokonaismyyntiä ei näytetä.

Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi rooli kerrallaan.

Näin luot uuden käyttäjätunnuksen hallintapaneelissa

1. Kirjaudu sisään hallintapaneeliin ja valitse sivuvalikosta "Hallinta" -> "Käyttäjähallinta"
  2. Valitse "Lisää käyttäjä"
  3. Syötä aukeavaan kenttään käyttäjän tiedot ja valitse sopiva käyttäjärooli.

Käyttäjä saa sähköpostiinsa linkin, jonka avulla voi asettaa salasanan. Käyttäjä saa tekstiviestitse pin-koodin, jolla voi kirjautua sovellukseen. Jos luot käyttäjän ilman sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa, PIN-koodi lähetetään pääkäyttäjälle, ja käyttäjä voi vaihtaa koodinsa ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä.

Jo olemassa olevia käyttäjätunnuksia ja niiden rooleja voit muokata hallintapaneelin käyttäjähallinnassa painamalla käyttäjän nimeä listalta.

Uuden käyttäjätunnuksen voi myös luoda iPad-sovelluksessa. Siellä luotu käyttäjätunnus yhdistetään automaattisesti siihen myyntipaikkaan, johon sovelluksella on kirjauduttu. iPad-sovelluksesta voi luoda vain myyjä-roolin käyttäjiä.