Käyttäjätasot ja käyttäjähallinta

Tästä löydät koosteen OP Kassan erilaisista käyttäjärooleista ja niiden hallinnasta.

OP Kassan käyttäjätasot

OP Kassan käyttäjätunnukset on tietoturvasyistä jaettu kolmelle hierarkiatasolle. Tunnuksilla on erilaiset käyttöoikeudet, ja omistaja-tyyppisellä tunnuksella voi hallita kaikkia yritykseen, tuotteisiin ja käyttäjiin liittyviä tietoja ja oikeuksia. Tässä yhteenveto käyttäjärooleista:

• Omistaja. Yrityksen pääkäyttäjä on automaattisesti omistaja. Hän voi hallinnoida myyntipaikkoja ja raportointiasetuksia sekä luoda, poistaa ja muokata käyttäjiä kaikilla käyttäjätasoilla. Omistaja voi kirjautua hallintapaneeliin sekä sovelluksessa niihin myyntipaikkoihin, joihin käyttäjätunnus on yhdistetty.
  • Myymäläpäällikkö. Voi hallinnoida myyjä-tyyppisiä käyttäjiä, myyntipaikan tietoja sekä raportointiasetuksia. Voi kirjautua hallintapaneeliin sekä sovelluksessa niihin myyntipaikkoihin, joihin käyttäjätunnus on yhdistetty.
  • Myyjä. Voi kirjautua sovelluksessa siihen myyntipaikkaan, johon tunnus on yhdistetty. Ei voi kirjautua hallintapaneeliin eikä voi muokata myyntipaikan tietoja tai raportointiasetuksia. Näkee kokonaismyynnin sovelluksesta vain, jos siihen on annettu erikseen oikeus.

Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi rooli kerrallaan.

Näin luot uuden käyttäjätunnuksen hallintapaneelissa

1. Kirjaudu sisään hallintapaneeliin ja valitse sivuvalikosta "Hallinta" -> "Käyttäjähallinta"
  2. Valitse "Lisää käyttäjä"
  3. Syötä aukevaan kenttään käyttäjän tiedot ja valitse sopiva käyttäjärooli.

Käyttäjä saa sähköpostiinsa linkin, jonka avulla voi asettaa salasanan ja vahvistaa tunnuksensa. Käyttäjä saa tekstiviestitse pin-koodin, jolla voi kirjautua iPad-sovellukseen.

Jo olemassa olevia käyttäjätunnuksia ja niiden rooleja voit muokata hallintapaneelin käyttäjähallinnassa painamalla käyttäjän nimeä listalta.

Uuden käyttäjätunnuksen voi myös luoda iPad-sovelluksessa. Siellä luotu käyttäjätunnus yhdistetään automaattisesti siihen myyntipaikkaan, johon sovelluksella on kirjauduttu. Ipad-sovelluksesta voi luoda vain myyjäroolin käyttäjiä.