Suosituimmat kirjoituksemme: kassajärjestelmien, myyntidatan ja sähköisen kuitin salat

Kesän kunniaksi kokosimme lukupaketin alkuvuoden suosituimmista kirjoituksista, joissa on pureuduttu niin kassajärjestelmiin kuin sähköiseen kuittiinkin. Tutustu tiivistelmiin ja varmista, että et ole missannut yhtäkään.

1. Kassasovellus, kassajärjestelmä vai maksupääte? Kesytä kassatermien viidakko

Kassajärjestelmien, kassatermien ja -sopimusten viidakko on tiheä ja pahimmillaan eksyttävä. Kauppiaiden harmiksi kassa, maksupääte ja muut tarvittavat laitteet kuittitulostimista viivakoodinlukijoihin on tyypillisesti pitänyt hankkia eri palveluntarjoajilta, ja monesti kauppias on joutunut tekemään erillisen sopimuksen jokaisesta. Palvelukokonaisuuden ja sopimusten irrallisuus on vaikeuttanut sekä kustannusten vertailua että kokonaiskuvan muodostamista.

Mitä osia palvelukokonaisuudessa sitten seikkailee? Aloitetaan aivoista, eli kassasovelluksesta, joka pitää hallussaan tuotetiedot ja kirjaa myynnit. Kassasovellukseen yhdistetään apukäsiä, kuten maksupääte, joka mahdollistaa korttimaksujen vastaanoton. Kassajärjestelmä puolestaan on kokonaisuus, joka koostuu kassasovelluksesta, maksupäätteestä ja muista lisälaitteista, kuten kassalaatikosta tai kuittitulostimesta.

Lue lisää kassajärjestelmän, kassasovelluksen ja maksupäätteen eroista ja siitä, millaisia vaihtoehtoja niistä on tarjolla.

2. 10 syytä päivittää vanha kassajärjestelmä moderniin tablettikassaan

Kankeat ja vanhanaikaiset kassalaitteet ovat saaneet kilpailijan pienikokoisista ja helposti mukana kulkevista mobiilikassoista, joita voi käyttää älypuhelimella tai tabletilla. Koska kassasovellus toimii pienessä ja kannettavassa laitteessa, on myyntiä helppo tehdä missä vain, ja kun kassana toimii laite, joka on jo entuudestaan tuttu niin kauppiaalle kuin kesätyöntekijöille, on käyttöönotto helppoa.

Keveyden ja helppokäyttöisyyden lisäksi mobiilikassajärjestelmät on hinnoiteltu joustavasti ja skaalautuvasti, jotta kauppiaan ei tarvitse maksaa turhista ominaisuuksista tai sitoutua pitkiin määräaikaisuuksiin.

Mitä muita syitä on päivittää vanha kassajärjestelmä moderniin mobiilikassaan? Lue listauksemme täältä.

3. Myyntidata on yrityksesi paras ystävä - näin valjastat sen hyödyt käyttöösi

Kauppiaalle kerääntyy jokaisesta myyntipäivästä paljon hyödyllistä tietoa kuluttajien ostokäyttäytymisestä, vilkkaimmista ostoajankohdista ja suosituimmista tuotteista. Tätä myyntidataa voi hyödyntää liiketoiminnan suunnittelussa, tuotevalikoiman kehittämisessä tai vaikka työvuorosuunnittelussa. Mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.

Harva kauppias on toiselta ammatiltaan data-analyytikko, ja joskus myynneistä kertynyt tieto voi olla vaikeasti löydettävissä tai tulkittavissa. Siksi kokosimme kuusi helppoa tapaa, joilla hyödyntää myyntidataa ja valjastaa se liiketoiminnan kehittämisen moottoriksi.

Tutustu kirjoitukseen ja ota myyntidata haltuusi!

 

4. Sähköpostikuitti haastaa paperisen klassikon

Laki velvoittaa, että asiakkaalle on tarjottava ostoksesta kuitti. Laki ei kuitenkaan velvoita kuitin olevan juuri paperinen, ja monessa tapauksessa paperikuitti on pelkkää paperin tuhlausta ja roskakorin täytettä. Silloin, kun se ei ole roskakorin täytteenä vaan aidosti säilytettävänä, sen heikkoutena on huono säilyvyys.

Sähköinen kuitti säästää luontoa ja pysyy tallessa esimerkiksi sähköpostissa tai pilvipalvelussa. Kun kuitteja ei tarvitse tulostella, säästyy kauppiaalta myös kustannuksia. Tapahtumamyynnissä sähköinen kuitti on helppo ratkaisu, joka ei vaadi kuittitulostimien tai jatkojohtokelojen raahaamista paikalle.

Mitä muita hyötyjä sähköisestä kuitista on? Sukella kuittiartikkelimme saloihin.

 

Joko olet lukenut oppaamme sopivan kassajärjestelmän valintaan? Lataa opas: