OP Kassa ja verkkokauppa – miksi yhdistelmä kannattaa kauppiaalle?

OP Kassa on jo pitkään ollut yhteensopiva Shopify-verkkokauppojen kanssa. Nyt OP Kassa on mahdollista yhdistää myös Vilkas- ja WooCommerce-verkkokauppojen kanssa.

Miksi yhdistää kassajärjestelmä ja verkkokauppa?

Kassajärjestelmän ja verkkokaupan integroimisen perusidea on se, että tuotteiden tiedot ja varastosaldot täytyy syöttää vain toiseen järjestelmään, ja tiedot ostoista ja palautuksista kummassa tahansa kanavassa päivittyvät molempiin automaattisesti. 

Integraatio on rakennettu lähes reaaliaikaiseksi, joten tuote-, varasto- ja tilaustiedot pysyvät aina ajan tasalla järjestelmien välillä.

OP Kassa verkkokauppa

Mitä hyötyä verkkokaupan ja kassajärjestelmän yhdistämisestä on?

Moni verkkokaupan perustanut kivijalkakauppias on törmännyt haasteeseen, jossa kivijalassa tehtyä tuoteostoa ei ole ehditty päivittää verkkokaupan saldoon. Myymälässä jo kertaalleen myyty paita onkin siis saattanut hetken kuluttua päätyä verkkokaupan puolella toisen asiakkaan ostoskoriin. Edessä on nolo tilanne, kun verkkokauppa-asiakkaalle täytyy ilmoittaa tämän ostaneen eioota. Rahojen palautus ja anteeksipyynnöt eivät kumoa surkeaa asiakaskokemusta.

Verkkokaupan asiakaskokemus ei ole ainoa syy integroida kassajärjestelmää verkkokauppaan. Kun järjestelmät ovat synkassa, manuaalisesta työstä ei tarvitse huolehtia yhtä paljon – pahimmillaan kun tuotetietojen tuplasyöttöön ja varastosaldojen täsmäytyksiin on täytynyt palkata erikseen työntekijä. Manuaaliset täsmäytykset lisäävät myös virheiden määrää.

Järjestelmien yhdistäminen kannattaa kaikille, joilla on vähänkään aktiivisempaa tuotemyyntiä verkon lisäksi jossain fyysisessä myyntikanavassa, kuten kivijalkaliikkeessä tai tapahtumissa. Erityisen tärkeä se on yrityksille, joilla valikoimassa olevien tuotteiden sekä ostojen määrä on suuri. Mitä nopeammin tuotteet kiertävät, sitä enemmän manuaalista työtä ja inhimillisiä virheitä integraation puute aiheuttaa. 

Lue myös: Kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttunut - 5 tapaa pysyä kehityksessä mukana

 

OP Kassan verkkokauppalisäosien ominaisuudet ja saatavuus

Kaikki verkkokauppaintegraatiot toimivat samalla alussa kuvatulla perusperiaatteella. Seuraavassa on kuvattu lyhyesti eri verkkokauppa-alustojen ominaisuudet.

 

Shopify_logo_wordmark

Shopify + OP Kassa 

Shopify on helppokäyttöisyytensä ja edullisen hintansa vuoksi usein luonteva valinta aloittavalle verkkokauppiaalle. Shopify ei ole kuitenkaan pelkkä pienyrittäjän tee-se-itse-työkalu, vaan alustasta löytyy potkua ja ominaisuuksia myös suuremman ja monimutkaisemman verkkokaupan perustamiseen. OP:n kumppanina Shopify-verkkokauppojen rakentamisessa toimii Woolman Oy.

OP Kassa ja Shopify on ollut mahdollista yhdistää jo useita vuosia. Shopify-lisäosan ominaisuuksia  on parannettu jatkuvasti käyttäjien palautteen perusteella.

Shopify-lisäosa on erittäin helppo ottaa käyttöön, sillä yhdistäminen OP Kassaan ei vaadi lainkaan teknistä osaamista. Se on heti saatavilla OP Kassan hallintapaneelin kautta.

Lue myös asiakastarina: The Park Hietsu – ulkotreenausta pilke silmäkulmassa

vilkas

Vilkas + OP Kassa

Vilkas on suomalainen verkkokauppa-alusta, jonka kehittämisestä vastaa Vilkas Group Oy. Vilkas tarjoaa sekä monipuolisen että helppokäyttöisen järjestelmän verkkokaupan perustamiseen. Lisäksi kauppiaan tukena on Vilkkaan ilmainen suomenkielinen asiakastuki.

Shopifyn tavoin myös Vilkas-lisäosan käyttöönotto on yksinkertaista. Löydät sen OP Kassan hallintapaneelista. Vilkas-lisäosan kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Vilkas Group.

Lue myös: Miksi kivijalkakauppiaan kannattaa panostaa verkkokauppaan ja miksi se on nyt niin helppoa?

woocommerce-logo

WooCommerce + OP Kassa

WooCommerce on maailman suosituimman julkaisujärjestelmän WordPressin ilmainen lisäosa. Avoimeen lähdekoodiin perustuva ratkaisu on ilmaisuutensa ja muokattavuutensa vuoksi erinomainen ratkaisu varsinkin niille yrityksille, joiden verkkosivusto on jo valmiiksi rakennettu WordPressin päälle. WordPress on täysiverinen julkaisujärjestelmä, joten yhdistelmä sopii varsinkin laadukkaaseen sisältöön nojaavaan verkkokauppaan erinomaisesti.

Jos tarvitset apua WooCommerce-verkkokaupan perustamiseen tai kehittämiseen, voit kääntyä vaikkapa kumppanimme Ambientian puoleen.

Shopifyn ja Vilkkaan tavoin myös WooCommerce-lisäosan voi aktivoida käyttöönsä OP Kassan hallintapaneelissa. Koska se on vasta julkaistu, tarjoamme sen vuoden 2020 ajan kuukausimaksutta.

 

Mitä verkkokaupan ja kassajärjestelmän yhdistäminen maksaa?

Verkkokauppalisäosan voi lisätä mihin tahansa OP Kassan palvelupakettiin. Verkkokauppalisäosat maksavat käytettävästä verkkokauppa-alustasta riippumatta 39 euroa kuukaudessa, ja lisäksi tulee 39 euron avausmaksu. Vuoden 2020 ajan WooCommerce-lisäosa on kuukausimaksuton.

Tutustu OP Kassaan ja valitse sopiva paketti