Kuusi ohittamatonta syytä käyttää mobiililaitetta kassana

Älypuhelimista ja tableteista on tullut meille arkipäiväisiä välineitä. Vuonna 2017 94 prosentilla alle 55-vuotiaista oli käytössään älypuhelin. Älypuhelinten kehittyessä ja yleistyessä myös niille tarjolla oleva sovellusvalikoima on laajentunut.

Nykyään mobiililaite taipuu vaikka täysipainoiseksi kassajärjestelmäksi, joka kulkee mukana mihin tahansa. Listasimme 6 hyvää syytä käyttää mobiililaitetta kassana.

1. Maksuton kokeilu auttaa alkuun

Kassajärjestelmiä on moneen lähtöön, ja niiden ominaisuuksien ja hintojen keskinäinen vertailu on haastavaa. Mobiililaitteissa toimivat kassasovellukset haastavat perinteiset järjestelmät paketoimalla kassatoiminnot helppokäyttöiseen sovellukseen.

Monesti sovellukset ovat maksuttomia, ja niihin ostetaan tarvittavia lisäpalveluita. Maksuton sovellus tekee käyttöönotosta yksinkertaista, ja skaalautuvuuden ansiosta kauppiaan ei tarvitse maksaa itselleen tarpeettomista ominaisuuksista.

OP Kassan kassasovellus toimii iPadeilla ja Android-puhelimilla. Sen voi ladata maksutta sovelluskaupasta, ja sitä voi käyttää heti käteismyyntiin. Korttimaksujen vastaanottamista varten on tehtävä palvelusopimus.

Lue myös: Kassasovellus, kassajärjestelmä vai maksupääte? Kesytä kassatermien viidakko.

2. Tuttu laite ei vaadi opettelua

Älypuhelimet ja tabletit ovat meille arkipäiväisiä laitteita. Kun kassasovellus pyörii tutulla laitteella, ei uuden järjestelmän käyttöönotosta tai opettelusta tule ylimääräisiä paineita.

Tämän ovat huomanneet myös kauppiaat. TakeT-myymälän kauppiasparille Anu Tummavuori-Liemannille ja Diego Liemannille mahdollisuus käyttää kassaa iPadilla oli tärkeä kriteeri kassajärjestelmää valittaessa, ja OP Kassa on kulkenut yrityksen mukana alusta asti.  Vuosien varrella TakeT on laajentunut kolmeen kaupunkiin sekä verkkoon.

Lue TakeT:n koko tarina.

3. Kannettavuus mahdollistaa kaupanteon kaikkialla

Tapahtumat, pop up -myymälät ja taivasalla tapahtuva myynti asettavat haasteita maksujen vastaanottamiseen. Yksinkertaisimmillaan korttimaksujen vastaanottaminen vaatii kassasovelluksen ja akkukäyttöisen maksupäätteen, jotka mahtuvat vaikka taskuun. OP Kassan Miura-maksupääte yhdistetään mobiililaitteeseen langattomasti, ja sähköisen kuitin ansiosta ei tulostamisestakaan tarvitse huolehtia.

The Park Hietsu -ulkokuntosalilla vastaanotetaan maksuja mobiililaitteen ja maksupäätteen voimin sekä verkkokaupassa. Ulkokuntosalille, jossa kiinteää kassatiskiä ei ole, kannettava ja helposti käyttöön otettava ratkaisu on soveltunut täydellisesti. Samalla on vältytty käteisen säilyttämisen haasteilta.

Tutustu The Park Hietsun kokemuksiin.

Lue myös: Miksi OP Kassa on hyvä tapahtumissa ja pop up -myymälöissä

4. Älylaite tehostaa työtä

Kauppiaan arki on kiireistä, ja hoidettavia asioita löytyy moneen lähtöön. Mobiililaite yhdistää tärkeät toiminnot yhteen paikkaan. Puhelimen kameralla voi ottaa tuotekuvia verkkokauppaan tai sosiaalisen median kanaviin, kalenteri ja sähköposti pitävät ajan tasalla, ja mobiililaitteella on helppo vastailla asiakkaiden viesteihin sähköpostitse ja somessa. Mobiililaitteille on tarjolla myös erilaisia projektinhallintaan suunniteltuja sovelluksia, jotka auttavat suunnittelussa. 

5. Mobiililaitteesta sukeutuu täysipainoinen kassajärjestelmä

Mobiililaitteeseen voi liittää lisälaitteita joko langattomasti tai piuhan avulla, jolloin kokonaisuus muuntuu täysipainoiseksi kassajärjestelmäksi. OP Kassan sovellukseen voi liittää Bluetooth-yhteyden avulla myös kassalaatikon, kuittitulostimen ja viivakoodinlukijan, joten kassa palvelee myös kivijalkaliikkeessä. Kivijalkaliikkeessä kauppias hyötyy myös järeämmästä maksupäätteestä, kuten OP Kassan Yomanista.

Tutustu myymälätarvikkeisiin.

6. Mobiililaite tuo uudet ominaisuudet ulottuvillesi nopeasti

Pilvipohjaiset kassasovellukset tarjoavat säännöllisesti päivityksiä ja uusia ominaisuuksia. Lisäksi maksujen vastaanottoon ja varmentamiseen tulee jatkuvasti uusia innovaatioita.

OP Kassan Kassabotti on Facebookin Messengerissä toimiva chatbot, joka hoitaa keskustelun asiakkaan kanssa alkutervehdyksestä maksun vastaanottamiseen saakka. Tarvittaessa kauppias voi osallistua keskusteluun itse - missäpä muualla, kuin Messengerissä.

Biometrisiin tunnisteisiin, kuten kasvoihin tai sormenjälkiin, perustuva maksun varmentaminen tekee myös tuloaan. OP pilotoi paraikaa kasvomaksua, jossa maksu varmennetaan kasvoilla, eikä erillisiä maksuvälineitä tarvita. Maksujärjestelmä toimii mobiililaitteessa.

Minkälainen kassajärjestelmä vastaa sinun tarpeisiisi? Lataa maksuton oppaamme ja valitse juuri sinulle sopiva kassaratkaisu: