Mitä OP Kassan lisäosat ovat ja miten kauppias hyötyy niistä?

Oletko joskus tuskaillut lukuisten järjestelmien ja hajallaan niissä olevien tietojen päivittämisen kanssa? Moni yrittäjä on. Siksi OP Kassaan on kehitetty lukuisia lisäosia, jotka tekevät OP Kassasta enemmän kuin kassajärjestelmän.

Tästä kirjoituksesta löydät tiiviin tietopaketin OP Kassan lisäosatarjonnasta.

Mitä OP Kassan lisäosat ovat?

OP Kassan lisäosat tarjoavat nimensäkin mukaisesti lisäominaisuuksia. Jos sinulle riittää kortti- ja käteismaksujen vastaanottaminen myymälässä tai tapahtumissa, et todennäköisesti tarvitse lisäosia. Jos haluat tehdä kauppaa myös verkossa, vastaanottaa Pivo ja Siirto-maksuja tai käyttää OP Kassaa useassa kivijalkamyymälässä, lisäosat antavat sinulle tarvittavat ominaisuudet näitä tarpeita varten. 

Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin OP Kassan lisäosiin.

 

Verkkokauppa

Monen myyntikanavan ei tarvitse tarkoittaa moninkertaista työtä – jos järjestelmäsi sen sallivat. Siksi OP Kassa tarjoaa lisäosat kolmeen erilaiseen verkkokauppa-alustaan. Ne mahdollistavat saumattoman myynnin kaikkialla. Kaikkien OP Kassan verkkokauppalisäosien kuukausimaksu on 39 euroa. Lisäksi tulevat 39 euron avausmaksu sekä verkkokauppa-alustan omat kustannukset.

Lue myös: OP Kassa ja verkkokauppa – mikä yhdistelmä kannattaa kauppiaalle?

Shopify

Shopify on nopeasti suosiotaan kasvattava pilvipalvelupohjainen verkkokauppa-alusta. Pilvipalvelupohjaisuus vapauttaa kauppiaan ylläpitomurheista ja tekee käyttöönoton helpoksi ja nopeaksi. OP Kassan Shopify-lisäosa huolehtii, että tuote- ja tilaustiedot sekä tuotesaldot synkronoituvat järjestelmien välillä. Voit kytkeä Shopify-lisäosan päälle hallintapaneelin “Lisäosat”-välilehdeltä.

Lue lisää käyttöönotosta ja tutustu kattaviin käyttöohjeisiimme

Lue myös: Verkkokauppa mielessä – miten päästä alkuun?

Vilkas

Vilkas on kotimainen vaihtoehto verkkokauppa-alustalle. Shopifyn tavoin Vilkas on pilvipalvelupohjainen alusta, joka ei vaadi kauppiaalta ylläpitotoimia. Shopify-lisäosan tavoin Vilkas-lisäosa mahdollistaa integraation Vilkkaan ja OP Kassan välillä ja huolehtii tietojen ajantasaisuudesta. Myös Vilkas-integraation voi kytkeä päälle hallintapaneelin “Lisäosat”-välilehdeltä.

Kattavat käyttöohjeet löydät Vilkkaan verkkosivuilta: Vilkas-ohje & Vilkas Now -ohje 

Lue myös: Miksi kivijalkakauppiaan kannattaa panostaa verkkokauppaan ja miksi se on nyt niin helppoa?

WooCommerce

WooCommerce on yksi maailman yleisimmistä verkkokauppa-alustoista. Se on WordPress-verkkosivualustan lisäosa, ja perustuu avoimeen lähdekoodiin. WooCommerce-lisäosan idea on sama kuin Shopify- ja Vilkas-lisäosien, ja myös sen voi kytkeä päälle hallintapaneelin "Lisäosat"-välilehdeltä.

Katso ohjeet käyttöönottoon tukisivuiltamme

 

Monimyymälätuki

Jos teet kauppaa useassa myymälässä, saatat vaatia kassajärjestelmältäsi hieman enemmän. Kun myymälöitä on useampi, tulee usein tarve myymäläkohtaiselle tuotevalikoimalle, myymäläkohtaisille käyttöoikeuksille sekä etenkin myymäläkohtaiselle raportoinnille.

OP Kassan Monimyymälätuki-lisäosa on ratkaisu juuri tähän. Sen avulla voit lisätä OP Kassaan niin monta kivijalkamyyntipaikkaa kuin tarvitset, ja samalla varmistaa, että jokaisessa myyntipaikassa on relevantti tuotevalikoima ja relevantit käyttöoikeudet.

Monimyymälätuen hinta on 15 € / lisätty kivijalkamyyntipaikka. Voit ottaa palvelun käyttöösi täyttämällä verkkolomakkeen, ja asiakaspalvelumme aktivoi sen käyttöösi.

Lue myös: OP Kassan Monimyymälätuki tekee usean myymälän hallinnan helpoksi 

 

Kevytmaksu

Haluatko vastaanottaa mobiilimaksuja? OP Kassan Kevytmaksu-lisäosan avulla se onnistuu, ja voit vastaanottaa maksuja Pivon, OP-mobiilin sekä Nordea Siirto -sovellusten käyttäjiltä. Yhdessä näiden sovellusten käyttäjät muodostavat Suomen suurimman mobiilimaksuverkoston.

Kun otat Kevytmaksun käyttöösi, sinulle luodaan maksunumero ja QR-koodi, joita asiakkaasi voivat käyttää maksamiseen. Kevytmaksun hinnoittelu on maltillinen ja perustuu käyttöön: maksukohtainen hinta on 0,07 € + 0,5 %. Siksi Kevytmaksu sopii myös satunnaiseen kaupantekoon, tapahtumiin tai vaikka itsepalveluun.

Lue lisää Kevytmaksusta sekä sen käyttöönotosta

 

Talenom

Jos käytät Talenomin kirjanpitojärjestelmää ja haluat poistaa kirjanpidostasi välivaiheita, Talenom-lisäosa on ratkaisu tähän. Se välittää myyntitiedot päivittäin OP Kassasta Talenomin kirjanpitojärjestelmään, eikä sinun tarvitse enää toimittaa itse raportteja kirjanpitäjällesi.

Talenom-lisäosan voit ottaa käyttöön hallintapaneelin “Lisäosat”-välilehdellä. Käyttöönottoa varten tarvitset Talenomilta saatavan integraatiotunnuksen, jonka voit syöttää käyttöönoton yhteydessä hallintapaneeliin. Talenom-lisäosa on maksuton.

 

Stockmann.com

Haluatko myydä tuotteitasi osana Stockmann.comia? Se on yksi Suomen suurimmista muotiin, kosmetiikkaan ja kotiin keskittyneistä verkkokaupoista, ja Stockmann Online Exclusive -kumppaneiksi liittyneillä kauppiailla on mahdollisuus tavoittaa myös Stockmann.comin asiakasvirrat.

Stockmann.comin ja OP Kassan välillä on integraatio, joka mahdollistaa tuotevalikoiman hallinnoinnin helposti yhdestä paikasta myyntipaikasta riippumatta. Jos haluat aloittaa kaupanteon Stockmann.com:ssa, täytä ensimmäiseksi hakulomake Stockmannin verkkosivuilla. Kun sinut on hyväksytty kumppaniksi, saat ohjeet lisäosan aktivointiin.

Lue lisää Stockmann.com:sta myyntikanavana 

Tutustu myös kattaviin käyttöohjeisiin