Kiinteä vai langaton? Miten valita sopiva maksupääte?

Kassajärjestelmien ja maksupäätteiden kirjo on runsas. Perinteisten erillismaksupääteratkaisujen ja järeiden kassajärjestelmien rinnalle on kehitetty mobiililaitteissa toimivia kassasovelluksia ja niihin yhdistettäviä maksupäätteitä.

OP Kassan kanssa on mahdollista käyttää kahta erilaista päätettä. Mitä eroa OP Kassan maksupäätteillä on ja miten valita omiin tarpeisiin parhaiten sopiva pääte?

Myyntipaikka: langaton maksupääte liikkuvaan myyntiin, järeämpi pääte kivijalkaan

Tapahtumamyynnissä ja satunnaisessa myynnissä liikuteltava ja pienikokoinen maksupääte on omiaan. Langaton ja akkukäyttöinen Miura-maksupääte yhdistyy OP Kassan kassasovellukseen Bluetooth-yhteyden avulla, ja soveltuu siksi esimerkiksi tapahtumiin tai myyntipaikkoihin, joissa maksupäätteen keveydestä ja kannettavuudesta on erityistä hyötyä.

Lue myös: The Park Hietsussa vastaanotetaan maksuja taivasalla langattoman maksupäätteen ja iPadin avulla. Tutustu asiakastarinaan

Kiinteässä myyntipisteessä, kuten kivijalkakaupassa, maksupäätteen pienellä koolla tai kannettavuudella ei ole yhtä suurta merkitystä kuin liikkuvassa myynnissä. Sopivan päätteen ratkaisevat kauppiaan mieltymykset ja tarpeet. Kaupan tiskille mahtuu helposti myös Miuraa suurikokoisempi Yomani-pääte, joka voi 3G-yhteyden lisäksi käyttää luotettavaa ja kiinteää Ethernet-yhteyttä. Yomani vaatii toimiakseen verkkovirtaa.

Lue myös: Kassasovellus, kassajärjestelmä vai maksupääte? Kesytä kassatermien viidakko

 

Korttimaksuvolyymi: teetkö satunnaista vai jatkuvaa myyntiä?

Vaikka OP Kassan korttimaksuprovisio ja kuukausikulut eivät ole riippuvaisia pelkästään valitusta maksupäätteestä tai korttimaksujen lukumäärästä, on korttimaksuvolyymi yksi hyvä mittari päätteitä vertaillessa.

Satunnaista myyntiä tai pienehköä päivittäistä korttimyyntiä tekevä kauppias pääsee mainiosti alkuun kevyen Miura-päätteen avulla.

Jatkuvaan myyntiin ja suurille korttimaksuvolyymeille sopii parhaiten tehokas pääte, joka ei hätkähdä suurtakaan käyttöä. Yomanin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kulutuskestävyyteen, ja laadukas näppäimistö ja näyttö takaavat kestävyyden tiheälläkin käytöllä.

Lue lisää OP Kassan maksupäätteistä

 

Ulkonäkö ja käytettävyys: miten pääte sopii myymälääsi ja miten sujuvaa maksaminen on?

Kassan ulkonäöllä ja käytettävyydellä on merkitystä käyttökokemuksen ja myymälän ilmeen kannalta. OP Kassan langaton ja tyylikäs kassalipas sopii tiskille kuin tiskille, ja päätteiden joukosta kauppias voi valita omaa silmäänsä enemmän miellyttävän.

Lue myös: TakeT-myymälöissä pidetään siitä, että kassa näyttää hyvältä ja sopii myymälän ilmeeseen. Tutustu asiakastarinaan.

Käytettävyyden kannalta päätteiden erot eivät ole suuria, ja molemmilla voi vastaanottaa maksuja sirukortilla, magneettijuovalla ja NFC-lähimaksulla. Yomani käsittelee maksun hieman Miuraa nopeammin, ja lisäksi Yomanin muotoilu tekee sen käyttämisestä sujuvaa: päätteen sivussa olevan lähimaksulukijan ansiosta näyttö näkyy koko maksutapahtuman ajan, jolloin kuittaus maksun hyväksymisestä näkyy selkeästi asiakkaalle.

 

Kustannukset: mikä on liiketoiminnallesi sopiva kuukausimaksu ja korttimaksuprovisio?

OP Kassan hinnoittelu perustuu palvelupaketteihin, jotka joustavat kauppiaan tarpeiden ja liiketoiminnan mukaan.

Miura-maksupääte sisältyy OP Kassa S -palvelupakettiin. OP Kassa S sopii pienimuotoiseen tai liikkuvaan myyntiin. Kevyt kuukausikustannus ja alhainen korttimaksuprovisio takaavat, etteivät kassajärjestelmän kustannukset kohoa ylitsepääsemättömiksi.

Yomani hyrrää kauppiaan työkaverina OP Kassa M- ja L -paketeissa. Molemmat paketit on suunniteltu pysyvään myyntiin ja vakiintuneeseen toimintaan. Kiinteä kuukausimaksu, alhainen korttimaksuprovisio ja tehokas maksupääte saavat arjen rullaamaan.

Tutustu myös OP Kassan hinnastoon

 

Toimintavarmuus: minkälaisen datayhteyden tarvitset?

Miura-maksupääte hyödyntää langatonta Bluetooth-yhteyttä ja sen kautta mobiililaitteesi verkkoyhteyttä maksujen varmentamiseen. Riskeinä ovat mobiiliverkon toimintahäiriöt ja kuormitus esimerkiksi tapahtumissa.

Yomani voi käyttää joko kiinteää Ethernet-yhteyttä tai 3G-yhteyttä. Suuren korttimaksuvolyymin kanssa kiinteää yhteyttä käyttävä pääte on kaikkein toimintavarmin, eikä kiinteää yhteyttä hyödyntävän päätteen kanssa tarvitse huolehtia mobiilidatan häiriöistä.

 

Maksutavat: mitä maksutapoja haluat tarjota?

Molemmilla maksupäätteillä onnistuvat maksut yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla, ja maksuja voi vastaanottaa niin siru- kuin magneettijuovan lukemalla tai lähimaksuteknologiaa hyödyntämällä. Yomania käyttävien kauppiaiden on mahdollista valita maksutavaksi myös American Express. Amex on yksi maailman suurimmista kortinmyöntäjistä ja tunnettu loistavista käyttäjäeduistaan.

Haluatko tietää lisää kassajärjestelmistä ja sopivan kassan valinnasta? Lataa maksuton oppaamme ja selvitä kassojen salat: