Joulumarkkinakausi lähestyy - ota tapahtumamyynti haltuusi

Loppuvuosi on joulumyyjäisten ja markkinoiden kulta-aikaa. Suomi on korttimaksamisen luvattu maa, ja yhä useampi kuluttaja on tottunut siihen, että korttimaksaminen onnistuu kaikkialla. Nyt on aika varmistaa, että maksut rullaavat sujuvasti myös loppuvuoden tapahtumissa ja toreilla.

Tarjoa mahdollisuus korttimaksamiseen

Nykyään korttimaksujen vastaanottaminen on yksinkertaista, ja maksupäätteen käyttöönotto ei vaadi pitkää sopimuskautta, kiinteitä kuluja tai edes vakiintunutta myyntitoimintaa. Mobiililaitteissa toimivat kassasovellukset ja kannettavat maksupäätteet mahdollistavat kaupanteon kaikkialla, ja helppokäyttöisyytensä ja alhaisten kustannustensa takia ne sopivat myös satunnaiseen kaupantekoon.

Lue myös: Miksi OP Kassa on hyvä tapahtumissa ja pop up -myynnissä 

Varaa riittävästi vaihtorahaa

Mikään ei ole kurjempaa kuin vaihtorahan loppuminen kesken kaiken. Jos tarjoat maksutavaksi käteisen, varaa tarpeeksi vaihtorahaa kolikoina sekä vitosen ja kympin seteleinä.

Kassalipas on hyvä ja turvallinen vaihtoehto käteisen rahan säilyttämiselle, ja se voi olla joko erillinen tai kassajärjestelmään integroitu. Langattomat kassalaatikot kulkevat helposti mukana myös tapahtumiin, joten jos käytät pakettia, johon myymälätarvikkeet sisältyvät, voit napata ne helposti mukaasi mihin vain.

Tutustu OP Kassan myymälätarvikkeisiin

Jos käytössäsi on kuittitulostin, varmista kuittipaperin riittävyys

Ostoksesta on lain mukaan tarjottava kuitti, mutta kuitin formaattia ei määritellä erikseen. Voit yhtä hyvin tarjota kuitin sähköisenä tai tulostettuna tai vaikka kirjoittaa sen käsin. Sähköinen kuitti on tapahtumissa kätevä, ja se säilyy asiakkaan sähköpostissa paljon paremmin kuin paperinen kuitti laukun pohjalla.

Jos käytät tapahtumassa kuittitulostinta tai kassalipasta, johon se on integroitu, varmista etukäteen, että kuittipaperia on riittävästi. Mikään ei ole kurjempaa kuin todeta tapahtumassa kuittirullan loppuneen.

Lue myös: Sähköpostikuitti haastaa paperisen klassikon

Selvitä, millainen internet-yhteys tapahtumassa on

Joskus verkkojen toimivuus voi olla haaste isoissa tapahtumissa. Siksi internet-yhteys tai oman mobiililaitteen datayhteys kannattaa selvittää etukäteen, jotta korttimaksujen varmentaminen sujuisi paremmin kuin tanssi. Joissakin tapahtumissa paikan päälle rakennetaan oma verkko, josta saat lisätietoa tapahtumajärjestäjältä. Jos käytät mobiililaitteessa toimivaa kassasovellusta, voit varautua tapahtumaverkon kuormittumiseen mobiilidatayhteydellä, ja varustaa esimerkiksi iPadisi erillisellä SIM-kortilla.

Lue Case Okrasta, miten maksujen vastaanottaminen hoidettiin 80 000 kävijää vetäneessä yleisötapahtumassa

Lataa akut ja tarkista laitteiden toimivuus

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kesken kaiken loppuva akku. Siksi mobiililaite, maksupääte ja muut tarvitsemasi laitteet on hyvä ladata täyteen ennen tapahtumaa. Etukäteen kannattaa myös varmistaa, onko tapahtumassa saatavilla latauspisteitä tai pistorasioita. Jos ei, voit varustautua tapahtumapäivään varavirtalähteen kanssa. Jos käytät OP Kassan Miura-maksupäätettä, sen akku kestää sisäkäytössä myyntipäivän verran ja sillä pystyy vastaanottamaan keskimäärin 200 - 250 korttimaksua yhdellä latauksella. Yomani-maksupäätettä käytettäessä kannattaa huomioida, että pääte vaatii verkkovirran toimiakseen.

Jos käytät kassaasi vain satunnaisesti, varmista hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, että kaikki toimii kuten pitääkin - näin et joudu toteamaan myyntipöytäsi ääressä, että kassalaatikkosi on jumittunut kiinni.

Muista monikanavainen myynti

Tapahtumissa ja markkinoilla kuluttajat pääsevät kokeilemaan ja hypistelemään tuotteitasi. Ostopäätös saattaa kuitenkin syntyä vasta myöhemmin. Sen takia kannattaa pitää huoli siitä, että yrityksesi ja tuotteesi löytyvät myös verkosta.

Jos teet kauppaa useassa kanavassa, nykyaikaiset kassaratkaisut tekevät sen helpoksi. OP Kassan valmis integraatio Shopify-verkkokauppaan varmistaa, että saldotieto pysyy aina ajan tasalla, tehtiin kauppaa sitten kivijalassa, verkossa tai tapahtumissa.

Lue lisää verkkokaupasta.

Etsitkö vielä sitä oikeaa kassaa myymälääsi, loppuvuoden tapahtumiin tai ratkaisuksi monikanavaiseen myyntiin? Olemme koostaneet maksuttoman kassanvalintaoppaan, joka auttaa sopivan kassaratkaisun kartoittamisesta. Lataa opas alla olevasta painikkeesta: