CASE TakeT - tyylikäs kassajärjestelmä kivijalkakauppaan

Anu Tummavuori Liemann ja Diego Liemann pyörittävät TakeT-teekauppoja kolmessa kaupungissa: Jyväskylässä, Helsingissä ja Tampereella. OP Kassa on ollut käytössä alusta asti.

 

Intohimo hyvään teehen jalostui myymäläksi

Anu Tummavuori Liemann oppi arvostamaan hyvää teetä jo koululaisena jyväskyläläisen herkkukaupan ansiosta. Työura vei Tummavuori Liemannin maailmalle, ja matkoillaan hän ihastui Baselin rautatieaseman teekauppaan, josta teetä sai ostettua mukaan.

Kun Tummavuori Liemann muutti miehensä Diego Liemannin kanssa Suomeen, idea omasta teekaupasta alkoi kyteä mielessä.

Ensimmäinen TakeT-teekauppa avattiin Jyväskylään joulukuussa 2016, ja TakeT on sittemmin laajentunut myös Helsinkiin ja Tampereelle.

“Take away -teetä ei Suomessa myy juuri kukaan, joten me halusimme myydä sitä. Koko valikoimamme saa mukaan take awaynä, ja lisäksi meiltä voi ostaa jääteetä, matchalattea ja chailattea”, Tummavuori Liemann kertoo.

Laadukasta teetä ja teenvalmistustavaroita myyvän TakeT:n pääbisnes on irtotee, jota on myynnissä 280 eri laatua. Valikoimaa täydennetään aktiivisesti. Rakkaus teehen on vienyt ympäri maailmaa, ja kauppiaspariskunta on tavannut suurimman osan toimittajistaan henkilökohtaisesti sekä kehittänyt myyntiin omia teesekoituksia.

 

Nätti kassajärjestelmä tiskille kuin tiskille

TakeT:n toiminta on keskittynyt kivijalkamyymälöihin, ja siksi kassajärjestelmä oli hankintalistalla heti kättelyssä. Tummavuori Liemannille avaintekijänä kassan valinnassa oli iPad, joka oli hänelle valmiiksi tuttu ja mieluisa laite.

Vaaka kallistuikin nopeasti iPadilla toimivan Pivo Kassan, nykyisen OP Kassan, puoleen. Elokuussa 2018 avautui myös verkkokauppa, joka rakennettiin OP Kassan kanssa yhteensopivalle Shopify-verkkokauppa-alustalle.

Tabletilla toimivan kassasovelluksen lisäksi käteislipas ja mahdollisuus paperiseen kuittiin olivat tärkeitä kriteereitä, koska myymälöissä käy paljon käteisasiakkaita.

“Tämä on pieni asia, mutta tykkään siitä, että kassalaatikko on nätin näköinen. Jopa asiakkaat kehuvat sitä”, Tummavuori Liemann kertoo.

Parhaassa tapauksessa kassa ei ole vain maksujen vastaanottamista varten. Tummavuori Liemann laittaa paljon painoa tuotehallinnan näppäryydelle, joka helpottaa merkittävästi kauppiaan arkea.

“Uusien tuotteiden lisääminen ja myyntiruudukon muokkaus on tosi helppoa. Se helpottaa tuotehallintaa ja myyntiä, mikä on tärkeää, jos on paljon tuotteita valikoimissa.”

 

Oletko etsimässä kassajärjestelmää?

Sen oikean löytäminen ei aina ole helppoa, ei myöskään kassajärjestelmän ollessa kyseessä. Valintaan vaikuttavat esimerkiksi kauppiaan, liiketoiminnan ja asiakkaiden erilaiset tarpeet. Siksi olemme koostaneet valinnan tueksi maksuttoman oppaan, joka auttaa kauppiasta omien tarpeiden kartoittamisessa ja kassajärjestelmien keskinäisessä vertailussa.

Lataa maksuton opas alla olevasta painikkeesta ja selvitä, millainen kassajärjestelmä sopii sinulle parhaiten.