CASE Porin Golfkerho Ry - Älykäs kassa golfkerhon tarpeisiin

Porin Golfkerho Ry on Suomen kolmanneksi vanhin golfseura. Keväästä 2017 OP Kassa on ollut käytössä yhdistyksen omistamalla Kalafornia -golfkentällä.

Golf on Suomessa yksi maamme suosituimmista ulkoliikuntalajeista. Golfin alkujuuret ulottuvat maassamme yli 80 vuoden päähän, jolloin ensimmäinen golfseura, Helsingin Golfklubi perustettiin. Todellinen trendi alkoi 1980-luvun puolivälin jälkeen, ja muutamassa vuodessa Suomeen rakennettiin kymmeniä golfkenttiä.

Vaikka lajin perinteet ovat syvällä Suomen urheiluhistoriassa, on Porin Golfkerho Ry päättänyt modernilla kassaratkaisulla edistää kassajärjestelmien murrosta, jossa vanhoista kassalaitteistoista ollaan pääsemässä eroon. Vanhojen järjestelmien tilalle ovat tulleet älykkäät pilvipalvelupohjaiset kassajärjestelmät, jotka toimivat mobiililaitteilla, esimerkiksi tableteilla.

 

Tehokkaampaa asiakaspalvelua

Keväällä 2017 käyttöön otettu OP Kassa onkin helpottanut merkittävästi asiakaspalvelua golfkentän vastaanotossa. Operointi tabletin näytöllä on helppoa, ja tuoteryhmät selkeinä kuvakkeina nopeuttavat kassatoimintoja.

“Tuotteet löytyvät helposti. Kassan päivittäminen tuotteiden ja hintojen osalta tapahtuu omatoimisesti, jolloin säästyy aikaa ja muutokset saadaan heti voimaan. Myös sähköpostilla tulevat selkeät raportit helpottavat myynnin seurantaa”, kertoo toiminnanjohtaja Ville Tuovinen.

Erityisesti OP Kassan on koettu tuovan helpotusta kilpailuaamuihin, joina palvelutiskillä on ruuhkaa ja pelaajat maksavat kisamaksuja. Nykyisin palvelu sujuu jouhevasti, sillä käytössä ovat kortti- ja lähimaksuominaisuudet.

OP Kassaa on hyödynnetty myös muuten kuin pelkkänä kassaratkaisuna: esimerkiksi kassakuitti toimii samalla vieraspelaajan Greenfee -tositteena.

"Myös pelioikeusmaksuista on kätevää lähettää kuitti maksajan sähköpostiin, jolloin pelioikeuden maksu on tarpeen vaatiessa myöhemmin todennettavissa. Kaiken kaikkiaan OP Kassa on mielestämme hyvin älykäs kassajärjestelmä, jota voi vielä itse muokata omiin tarpeisiin sopivaksi. Kokokin on kompakti. Olemme tyytyväisiä valintaamme”, summaa Tuovinen.

 

Oletko sinä etsimässä yrityksellesi sopivaa kassajärjestelmää?

Kassan tulee ensisijaisesti mahdollistaa liiketoiminnan kannalta tärkeät päivittäiset toimenpiteet. Jokainen yritys ja asiakaskunta on erilainen, joten myös kassoilta vaaditut ominaisuudet vaihtelevat. Kaikki kassat eivät tarjoa kaikkia toimintoja, ja osa tarjoaa paljon sellaista, mitä ei välttämättä tarvita.

Oikeanlaisen kassan ja kassajärjestelmän valinta saattaa tuntua vaikealta. Perinteisten kassajärjestelmien rinnalle on onneksi tullut paljon erilaisia ketteriä kassaratkaisuja, joista monet sopivat juuri pienyrittäjille.

Sopivan kassan valintaoppaamme auttaa vertailemaan erilaisia vaihtoehtoja, sekä auttaa tarvekartoituksen tekemisessä. Voit ladata oppaan maksutta alla olevalla painikkeella: