CASE Jörn's Döner - rakkaudesta katuruokaan ja döneriin

Tampereen Laukontorilla toimiva Jörn’s Döner tekee berliiniläistä döneriä rakkaudella ja tuoreista raaka-aineista. OP Kassa on ollut käytössä kesästä 2017 saakka.

 

Kipinä katuruokakulttuuriin syttyi Berliinissä

Idea omasta yrityksestä syntyi Veli-Pekka Virtaselle kymmenisen vuotta sitten Berliinin matkalla. Siellä hän ihastui paikalliseen katuruokaan, döneriin, ja alkoi unelmoida sen tuomisesta myös Suomeen. Muutaman vuoden kypsyttelyn jälkeen yritysidea oli valmis ja liiketoimintasuunnitelma kasassa. Nyt toukokuusta syyskuuhun auki oleva Jörn’s Döner starttaa neljättä toimintakesäänsä Tampereen ytimessä.

Grillatulla kanalla, salaatilla ja kastikkeella täytetty leipä on suosittua ja kätevää katuruokaa. Jörn’s Döneristä onkin tullut paitsi dönerin edelläkävijä myös pidetty lounaspaikka. Kojussa ruokaa tehdään rakkaudella ja alusta asti itse. Raaka-aineet ovat tuoreita ja leipä tulee päivittäin paikalliselta leipomolta.

Sekä kasvis- että lihansyöjille sopivan vaihtoehdon tarjoava Jörn’s Döner haluaa pitää tarjontansa simppelinä. Kun yritysidea on kirkas ja tarjonta yksinkertainen, pystyy asiakkaita palvelemaan nopeasti ja tehokkaasti sekä pitämään palvelun laadun hyvänä.

Tämä koppi on niin pienikin, että lisärepertoaaria ei juuri voi ottaa”, Virtanen naureskelee.

Ruokakojun ja sen tiskin pienikokoisuus olikin yksi syy valita iPadilla toimiva mobiilikassajärjestelmä, joka mahtuu pieneen tilaan eikä vaadi isoja investointeja.

 

Kustannustehokas ja pienikokoinen kassa vastasi tarpeisiin

Pienen tilan ja kausiluontoisen toiminnan vuoksi Virtanen on alusta asti käyttänyt kevyitä mobiilikassoja. OP Kassaan hän vaihtoi kesällä 2017. Tärkeimpiä valintakriteereitä olivat kassan edullisuus ja mahdollisuus käyttää kassasovellusta iPadilla.

jörns-döner-2

Koska iPad oli minulla jo valmiina, ei suuria alkuinvestointeja tarvittu”, Virtanen muistelee.

iPadilla toimiva kassajärjestelmä ja pienikokoinen maksupääte eivät vie paljoa tilaa, mikä on tärkeää katuruokakojussa, jossa on muutenkin ahdasta. Pienen koon ja edullisuuden lisäksi kassasovelluksen helppokäyttöisyys saa kiitosta Virtaselta:

Useita kassajärjestelmiä käyttäneet työntekijäni kehuivat, että mikään kassa ei ole ollut näin yksinkertainen ja helppokäyttöinen.

Myös OP Kassan myyntiraportit ovat olleet hyödyksi Virtaselle, ja hän seuraa niiden avulla myyntiään päivittäin ja hyödyntää niitä kannattavuuslaskelmien tekemisessä.

Lue myös: Myyntiraportti, keskiostos ja suosituin tuote - näin otat kaiken irti OP Kassan hallintapaneelista

 

Punnitsetko sopivaa kassajärjestelmää?

Kassajärjestelmän valintaan vaikuttavat yrityksen yksilölliset tarpeet. Kaikki järjestelmät eivät sovi kaikille eikä turhista ominaisuuksista kannata maksaa. Perinteisten kassajärjestelmien rinnalle on onneksi noussut paljon nykyaikaisia kevytkassajärjestelmiä, joten kassaratkaisuja löytyy monenlaisiin tarpeisiin.

Valinnanmahdollisuuksien kasvaessa kassajärjestelmän valinta saattaa tuntua vaikealta. Valintaan vaikuttavat esimerkiksi hinta, maksujen vastaanottamiseen tarvittava laitteisto sekä tarvittavat ominaisuudet.

Sopivan kassan valintaa helpottamaan olemme koostaneet maksuttoman oppaan, joka tukee sekä omien tarpeiden kartoittamisessa että kassajärjestelmien vertailussa. Voit ladata maksuttoman oppaan käyttöösi tästä: