10 syytä päivittää vanha kassajärjestelmä moderniin tablettikassaan

Kassajärjestelmällä on kauppiaalle yksi tarkoitus: tarjota toimiva, tehokas ja nopea tapa maksujen vastaanottamiseen ja liiketoiminnan ylläpitämiseen. Luotettavuus, käytön helppous ja kauppiaan tarpeisiin vastaaminen ovat kassajärjestelmän tärkeimmät ominaisuudet. Kaikki, mikä tulee tämän päälle, on yritystoiminnalle pelkkää plussaa.

Suuret ja kankeat kassalaitteet ovat saaneet kilpailijan pienikokoisista ja helposti liikuteltavista mobiilikassoista. Siinä missä perinteiset kassat vaativat kiinteän myyntipisteen ja hyvin usein monimutkaisen käyttöjärjestelmän, vastaavat tabletti- ja mobiilikassat joustavuutta ja ketteryyttä kaipaavien kauppiaiden tarpeisiin.

Tablettikassojen toiminta perustuu tabletissa toimivan sovelluksen ja palveluntarjoajan valmistaman kassalaitteiston yhdistelmään. Tabletti toimii näyttönä, joka yhdistetään Bluetooth-yhteyden avulla kassalippaaseen, kuittitulostimeen ja viivakoodinlukijaan. Maksupääte yhdistetään päätteestä riippuen tablettiin Bluetooth- tai wifi-yhteydellä. Kevyttä kokonaisuutta on helppo liikutella, ja myynti onnistuu jo pelkällä tabletin ja maksupäätteen yhdistelmällä.

Helppokäyttöinen ja joustava OP Kassa -tablettikassajärjestelmä sisältää valtavan määrän lisätoimintoja yritystoiminnan kehittämiseksi ja kasvattamiseksi. Olisiko sinunkin yrityksesi aika päivittää vanhanaikaiset laitteet moderniin tablettikassaan? Nämä ominaisuudet puhuvat kevyen ja ketterän kassajärjestelmän puolesta:

 

1. Vie myynti sinne, missä asiakkaasi ovat

Yhä useampi yritys myy tuotteitaan kivijalkaliikkeen ja verkkokaupan lisäksi erilaisissa tapahtumissa, toreilla, messuilla ja pop-upeissa. Liikuteltavan kassan avulla voit viedä myyntisi vaivatta sinne, missä asiakkaatkin ovat. Tablettikassan mukana voi tarvittaessa kuljettaa kassajärjestelmään integroituja lisälaitteita, kuten viivakoodinlukijan, kassalippaan ja jopa kuittitulostimen.

Vaihtoehtoisesti voi tapahtumamyynnissä mahdollistaa pelkän korttimaksun kassasovelluksen ja maksupäätteen avulla. Järjestelmän avulla sähköinen kuitti voidaan toimittaa automaattisesti asiakkaan sähköpostiin, eikä erillistä kuittitulostinta tarvita.

 

2. Helppokäyttöinen ja yksinkertainen kassasovellus

OP Kassa -palvelun sydän on sen selainpohjainen hallintapaneeli, joka yhdessä kassasovelluksen kanssa mahdollistaa kaikki yrityksesi kaipaamat toiminnot. OP Kassan ydinajatuksena on ollut alusta alkaen luoda niin helppokäyttöinen kassajärjestelmä, ettei sen käytön opettelu vaadi edes ohjekirjaa.

Yksinkertainen ulkoasu ja käyttöliittymä saavatkin OP Kassan käyttäjiltä eniten kiitosta. Jopa kesätyöntekijät, jotka eivät ole koskaan ennen olleet kosketuksissa yhdenkään kassalaitteen kanssa, oppivat OP Kassan käytön hetkessä.

Helppokäyttöisyyttä tukee kassajärjestelmän langattomuus: laitteiden langattoman yhdistämisen ansiosta turhat johdot eivät sotke myyntipistettä.

 

3. Hyödynnä tuttu laite, jonka käytön jo taidat

OP Kassa mahdollistaa kauppiaalle itselleen tutuimman elektroniikkabrändin hyödyntämisen omissa kassatoiminnoissa. Applen käyttäjiä ilostuttaa mahdollisuus hyödyntää iPadia kassana, kun taas Android-puhelimen omistajat voivat valita käyttöönsä kassasovelluksen kevyen mobiiliversion.

Sovellusten taustalla toimivan turvallisen pilvipalvelun ansiosta tiedot synkronoituvat käytettyjen laitteiden välillä eikä tietojen siirtelyä laitteiden välillä tai paperista arkistointia tarvita.

 

4. Joustava hinnoittelu ilman pitkiä määräaikaisuuksia

Perinteisen kassajärjestelmän kanssa kauppiaat ovat tottuneet maksamaan jokaisesta laitteesta erikseen: kassajärjestelmällä, kassasovelluksella, maksupäätteellä ja jopa kuittitulostimella saattaa jokaisella olla oma määräaikainen sopimuksensa ja kuukausimaksunsa.

OP Kassan asiakkaana maksat parhaimmillaan vain yhden avausmaksun sekä korttimaksupalkkion – ei kalliita laitteita, ei pitkiä määräaikaisia sopimuksia eikä edes kuukausimaksuja, mikäli käytettävä laite, kuten Android-puhelin tai iPad, löytyy omasta takaa. OP Kassan kevyin, kuukausimaksuton palvelupaketti OP Kassa XS onkin suunniteltu erityisesti satunnaiseen myyntiin.

Pysyvämpään myyntiin tarkoitetuissa OP Kassa S-, M- ja L -paketeissa ei ole avausmaksua, vaan käyttäjä maksaa OP Kassa XS:iä kevyempää korttimaksupalkkiota sekä kuukausimaksua, jonka suuruus riippuu integroitavista laitteista.

Tutustu OP Kassan hinnoitteluun tarkemmin täällä.

 

5. Kaikki myyntiä tukevat työkalut samassa paketissa

Suomen yrityksistä jopa 93 % kuuluu pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, joissa kauppiaan rooli on usein olla yrityksensä asiakaspalvelija, rahastaja, markkinoija, raportoija, kouluttaja ja tunnelman luoja. Aikaa vievät ja käsin tehtävät työt minimoimalla yrittäjältä vapautuu arvokkaita resursseja näiden roolien hoitamiseen. Tämä on jo itsessään syy päivittää vanha järjestelmä moderniin tablettikassaan.

OP Kassan joustavan järjestelmän avulla hoidat myynnin, ylläpidät tuoterekisteriä ja verkkokauppaa, seuraat myyntitapahtumia reaaliajassa sekä kehität liiketoimintaasi selkeiden myyntiraporttien avulla helposti ja nopeasti.

 

6. Perusta verkkokauppa ja ylläpidä sitä vaivattomasti

OP Kassa tarjoaa ensimmäisenä Pohjoismaissa valmiin integraation suosittuun Shopify-verkkokauppa-alustaan, jonka avulla mahdollistat myynnin ajasta ja paikasta riippumatta.

OP Kassa ja Shopify yhdistävät verkkokaupan ja kivijalan tuotetiedot sekä varaston- ja myynninseurannan saumattomasti. Verkkokaupan tilaukset näkyvät OP Kassassa, ja tuotesaldo päivittyy reaaliaikaisesti myös silloin, kun tilaus toimitetaan tai palautetaan. Shopify-integraatio mahdollistaa myynnin juuri niissä kanavissa, joissa asiakkaasi viettävät aikaansa.

 

7. Tablettikassa on myymälän monitoimilaite

Tabletti on yrityksellesi monitoimityökalu, jonka hyödyntämisessä vain taivas on rajana. Työsähköpostin tablettiin asentamalla voi asiakkaiden yhteydenottoihin vastata työn lomassa nopeasti ja vaivattomasti.

Tabletin avulla taustamusiikin voi ohjelmoida soimaan suoraan Spotifysta myyntiä häiritsemättä. Parturi-kampaaja voi puolestaan antaa asiakkaan katsella suosikkisarjaansa Netflix-suoratoistopalvelusta hiustenleikkuun ajan. Tabletilla voi myös kuvata ja käsitellä hetkessä uudet tuotteet ja syöttää ne välittömästi joko verkkokauppaan tai yrityksen Facebook-sivuille.

 

8. Jatkuvasti uusiutuva kassajärjestelmä

Tablettikassan ehdoton etu perinteisiin, kankeisiin kassajärjestelmiin nähden on sen muuntautumiskyky: tablettikassa kehittyy samaa vauhtia teknologian kanssa.

OP Kassan ominaisuudet lisääntyvät tulevaisuudessa muun muassa Facebookin chatbot-myynnin mahdollistamisella. Lisäominaisuuksien rakentaminen ja yhdistäminen valmiiseen tablettikassajärjestelmään on helppoa, ja kauppiaana maksat vain niistä lisätoiminnoista, joita tarvitset.

Uusien ominaisuuksien käyttöönotto ei vaadi järjestelmän vaihtoa, vaan tablettikassa skaalautuu käyttäjänsä tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa.

 

9. Turvallinen järjestelmä pitää tiedot ja rahat tallessa

OP Kassan käyttäjät voivat unohtaa paperisen arkistoinnin, sillä kaikki myyntitiedot tallentuvat turvallisesti pilveen. Tämän ansiosta kauppiaat pääsevät käsiksi kaikkiin myyntiin liittyviin tietoihin reaaliaikaisesti sijainnista ja kellonajasta riippumatta.

Kassajärjestelmään on myös mahdollista kirjautua usealta mobiililaitteelta samanaikaisesti. Maksupäätteiden turvajärjestelmät puolestaan havaitsevat mahdolliset peukalointiyritykset ja aktivoituvat, jos päätteitä yritetään peukaloida.

 

10. Älä jää yksin ongelmien kanssa – jos niitä edes syntyy

Jos OP Kassan käytössä herää ongelmia tai kysymyksiä, on apu aina lähellä. OP Kassan käyttäjille on tarjolla kattava ja kotimainen asiakastuki, joka palvelee chatissa, puhelimessa ja sähköpostitse. OP Kassan tuki- ja asiakaspalvelusivustolle on koottu kattava kokonaisuus usein kysytyistä kysymyksistä ja palvelun käyttöohjeista. 

Harkitsetko uutta kassajärjestelmää, mutta et ole varma, millainen kassa olisi juuri sinun yrityksellesi sopiva vaihtoehto? Lataa ilmainen opas valintasi tueksi: