Asiakastarinat

Tekemisen meininki: “Sain harrastuksestani ammatin”

Ville Toikka
Apr 19, 2017 10:42:03 AM

Tekemisen meininki -blogisarjassa tutustutaan Pivo Kassaa käyttäviin yrityksiin.

 

Aleksi Kuusijärvi ja hänen avopuolisonsa Sanni Sointula ryhtyivät yrittäjiksi Helsingin Kalliossa sijaitsevaan Kahvila Sävyyn vuonna 2014. He ovat käyttäneet Pivo Kassaa syksystä 2016 lähtien.

Mistä sait idean yrityksen perustamisesta? 

Mehän emme ole perustaneet Kahvila Sävyä alun perin, vaan tämä oli ystäviemme Kaisa ja Mikko Sarenin kahvila aiemmin. He perustivat kahvilan vuonna 2011, ja me olemme olleet avopuolisoni Sannin kanssa Sävyssä yrittäjinä vuodesta 2014 lähtien.

Idea lähti siitä, että olin ollut 1,5 vuotta Turussa kahvila Café Artissa baristana kunnes kuulin, että Kahvila Sävyn liiketoiminta on tulossa myyntiin. Kerroin tästä Sannille, joka on todella yrittäjähenkinen, eikä hän voinut enää luopua ajatuksesta. Teimme tarjouksen, se meni läpi ja tässä sitä nyt ollaan.

Työskentelimme aiemmin pankkialalla, mutta olemme nyt kumpikin ensimmäistä kertaa yrittäjinä. Sannilla on ollut suvussa yrittäjyyttä, joten sitä kautta on tullut yrittäjätoiminta tutuksi. Omistamme Helsingissä myös toisen kahvilan, El Fantin.

 

Mitä kaikkea yrityksen perustaminen piti sisällään?

Kumpaakaan ei oikeastaan pelottanut, mutta vähän jännitimme aluksi, miten kahvilan kanta-asiakkaat ottavat meidät vastaan. Hyvin nopeasti kuitenkin selvisi, että huoli on turha. Otimme yrittäjyyden enemmän haasteena kuin pelottavana asiana.

Sanni hoitaa pääasiassa yrityksemme paperipuolen, mutta yrittäjyydessä on todella paljon opeteltavaa. Alussa kannattaa varautua isoon paperisotkuun, mutta kyllä se pikkuhiljaa siitä selkiintyy.

 

Miten kokositte kahvilassa työskentelevän tiimin?

Yrityskaupan myötä meille siirtyi yksi Sävyn vanha työntekijä. Yhden työntekijän nappasimme mukaamme Turusta, ja viime syksynä palkkasimme vielä yhden uuden työntekijän. Meillä on aika pieni, mutta hyvin toimiva tiimi.

 

Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi yrittäjänä?

Tulemme aina todella hyvälle tuulelle, kun joku kehuu kahviamme, koska se on meille niin tärkeä juttu ja panostamme siihen paljon. Jos asiakas huikkaa poislähtiessään ovelta, että oli tosi hyvää kahvia, tulee siitä tosi hyvä mieli. Asiakkaat ovat meille ykkönen ja jos he tykkäävät siitä, mitä me tehdään, saamme siitä hyvän fiiliksen koko päiväksi.

 

Millaista työ on oikeasti? Mihin kannattaa varautua?

Pitää varautua siihen, että töitä täytyy tehdä oikeasti todella paljon. Kahvilayrittäjän arki on noin 95 prosenttisesti siivoamista ja loppuosa kahvien tekemistä ja fiilistelyä. Täytyy olla realiteetit hallussa.

Jos haluaa perustaa kahvilan, joka on aika monen nuoren ihmisen unelmana, kannattaa hakea tietotaito jostain todella hyvästä kahvilasta. Se on mun vinkki, että mene ja opettele ensin. Sitten tiedät mitä teet ja kaikki tulee paljon helpommaksi, kun tiedät mitä se vaatii. Jos lähtee suoraan perustamaan kahvilaa, tulee varmasti tehtyä aika monta asiaa kantapään kautta.

Monet ovat tulleet tänne isoimpana haaveenaan perustaa oma kahvila ja ovat sitten tajunneet, että tämä ei ehkä olekaan heitä varten. Haluan kuitenkin kannustaa kaikkia perustamaan oman kahvilan. Kannattaa vaan olla ensin vähän aikaa jossain muualla töissä. Yrityksen perustamisessa on paljon investointiriskejä, joten homma sujuu paljon paremmin, kun sen osaa kunnolla.

 

Millaista markkinointia teette?

Käytössämme on Facebook ja Instagram. Ne ovat meidän pääkanavamme ja tavoitamme niillä kohdeyleisömme parhaiten. Meillä on myös verkkosivut, mutta niitä päivitetään harvemmin. Kaikki mitä kahvilassamme tapahtuu löytyy some-kanavistamme.


Suosikkituotteesi Kahvila Sävyssä

Kaikki kahvit tietenkin, ne ovat todella hyviä. Käytämme pienpaahtimo Good Life Coffeen kahveja ja olemme itse siinä paahtimossa myös mukana. Meidän banana bread on myös erittäin hyvää, se on oma lempparini.

 

Miten kahvilallanne menee?

Tosi hyvin menee, eikä ole kaduttanut, että ryhdyimme yrittäjiksi. On todella mukavaa, että olen saanut harrastuksesta ammatin. Onhan siinä omat haasteensa, kun pariskunta on yhdessä yrittäjinä, mutta on meillä tosi kivaakin. Olemme tosi paljon yhdessä ja tunnemme toisemme todella hyvin.


Testaa Pivo Kassaa ilmaiseksi

Innostuitko Kahvila Sävyn tarinasta? Jos haluat kokeilla, miltä kahvilayrittäjyys tuntuu käytännössä tai olet jo kenties yrittäjä, testaa Pivo Kassaa maksutta. Se on ketterä ja nykyaikainen kassajärjestelmä, joka taipuu monenlaisiin tarpeisiin. 

 

Kokeile ilmaiseksi

 

 

Lue lisää aiheesta
Materiaalit

Ajankohtaista

Liity postituslistalle