Asiakastarinat

Tekemisen meininki: Pienestä ideasta kasvoi omistajiensa näköinen yritys

Ville Toikka
Apr 19, 2017 10:40:33 AM

Tekemisen meininki -blogisarjassa tutustutaan Pivo Kassaa käyttäviin yrityksiin.

 

Tuija Orava avasi yhdessä serkkunsa kanssa joulukuussa 2016 Porvoon vanhaan kaupunkiin uniikin Art Story -taidemyymälän. Pivo Kassa on ollut myymälässä käytössä liikkeen perustamisesta lähtien.


Mistä sait idean yrityksen perustamisesta?

Olen haaveillut pienestä pitäen siitä, että minulla olisi Porvoossa oma yritys. Olen ollut palkansaajana 30 vuotta ja työskennellyt lähes koko urani ajan asiakaspalvelutehtävissä, sekä myynnin ja asiakaspalvelun valmentajana. Pidin työstäni paljon, mutta aloin jossain vaiheessa miettiä, että olisikohan elämässä jotain muuta.

Serkkuni on taiteilija ja vetää Inkoossa Galleria Karaijaa. Kävimme perheeni kanssa serkkuni galleriassa kesällä 2016. Poislähtiessä heitin vitsillä serkulleni, että ottaisitkohan tänne töihin vaikka kahvinkeittäjäksi tai siivoojaksi. Hän heitti herjalla takaisin, että älä nyt tänne tule, vaan avaat sinne Porvoon vanhaan kaupunkiin oman gallerian.

Tulimme takaisin Porvooseen ja muutaman päivän kuluttua serkkuni lähetti minulle viestin, että asia jäi vaivaamaan häntä. Vastasin hänelle, että niin jäi minuakin. Sitten sain nykyisen liiketilamme vieressä sijaitsevan kaupan omistajilta vinkin, että naapurissa on liikehuoneisto tyhjänä. Se oli ehkä se tähtiinkirjoitettu hetki ja juoksin tukka putkella naapuriin pällistelemään tyhjää tilaa. Sitten juoksin tukka putkella takaisin kyselemään lisätietoja ja sain käsiini liiketilan omistajan numeron. Sovimme serkkuni ja liiketilan omistajan kanssa tapaamisen, menimme näyttöön ja ihastuimme. Näin löytyi liiketila.

Idea syntyi elokuussa 2016 ja avasimme liikkeen joulukuussa 2016, eli kaikki tapahtui melko nopealla aikataululla.


Mistä myynnissä olevat tuotteet tulevat?

Liikkeessämme myydään suomalaisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden valmistamia tuotteita. Valikoimassa on sekä porvoolaisten että muualla asuvien taiteilijoiden tuotantoa.


Pelottiko yrityksen perustaminen?

Olen pysähtynyt muutamia kertoja miettimään, kuinka hullua on lähteä hyvätuloisesta, säännöllisestä, vakituisesta, hyvästä työstä ja hypätä ihan tyhjän päälle. Yrittäjyydessä on toki aina riskinsä, mutta uskon vahvasti että kävi niin tai näin, pärjään.


Miten tähän mennessä on mennyt?

Joulukuu meni erittäin hyvin. Porvoossa on joulun alla paljon tapahtumia, joissa käy ihmisiä ympäri Suomen. Liikkeessämme oli tuolloin parhaina päivinä tungosta. Asiakaspalvelu on antoisaa, mutta ensimmäisinä päivinä törmäsin myös pieniin haasteisiin. Keraamisten esineiden ja uniikkituotteiden pakkaaminen lahjoiksi oli alkuun todella hidasta ja haastavaa. Kädet täristen tuli ensimmäiset paketit tehtyä.

Joulukuu oli hektistä aikaa ja opin ihan hirveästi. Valikoima liikkeessämme on laaja, myynnissä on sekä taidetta että käyttöesineitä. Kaikki tuotteemme ovat käsintehtyjä ja eettisesti kestäviä, osa uniikkikappaleita. Keraamisista astioista lähes kaikki on tarkoitettu arkikäyttöön, ne voi laittaa uuniin, mikroon ja astianpesukoneeseen.


Millaista markkinointia teette?

Markkinointi keskittyy tällä hetkellä Facebookin kautta tapahtuvaan viestintään. Verkkokauppa on tulossa ja otamme sen ehdottomasti Pivo Kassan kautta


Miksi valitsit Pivo Kassan?

Olen Osuuspankin asiakas ja minulla on erinomainen rahoitusasiantuntija. Hän ehdotti minulle Pivo Kassaa ja tuli käymään liikkeessämme iPad Pro:n kanssa. Ihastuin siihen niin paljon, että minun oli pakko hankkia se. Rahoitusasiantuntijani näytti kädestä pitäen, kuinka helppoa esimerkiksi tuotteiden lisääminen Pivo Kassaan on.

Olen nähnyt työurallani aika paljon erilaisia käyttöjärjestelmiä ja olen myös kouluttanut paljon erilaisia järjestelmiä. Kokemuksen kautta tiedän, mikä on oikeasti helppoa ja käyttäjäystävällistä. On pakko sanoa, että Pivo Kassaan liittyen ensimmäinen kommenttini oli: ”Oliks tää tässä? Voiko se olla näin simppeli?”. Siihen minä ihastuin.

Kävin paikallisessa konttorikoneliikkeessä, jossa minulle esiteltiin erilaisia kassajärjestelmiä. Minun tarpeitani ajatellen ne tuntuivat kuitenkin Pivo Kassaan verrattuna liian monimutkaisilta. Käytettävyyden lisäksi ihastuin myös Pivo Kassan pieneen kokoon ja muotoiluun. Valinta ei siis lopulta ollut kovinkaan vaikea.


Suosikkituotteet Art Storyssa

Riippuu päivästä. Joinain päivinä suosikkejani ovat veistokset, kun taas joinain päivinä puiset uniikkikäsilaukut saavat kaiken huomioni. Minulle on äärimmäisen tärkeää, että jokaisen myytävän esineen takana on oikeasti joku tarina, ja nämä tarinat kerron mielelläni asiakkailleni.


Kokeile ketterää kassajärjestelmää

Etsitkö tarpeisiisi sopivaa kassaa? Pivo Kassa on nykyaikainen ja ketterä tapa yrityksesi päivittäisten kassatoimintojen hoitamiseen. Lisäksi se on monipuolinen työkalu myyntisi tehostamiseksi ja asiakaskokemuksen parantamiseksi.

 

Kokeile ilmaiseksi

Lue lisää aiheesta
Materiaalit

Ajankohtaista

Liity postituslistalle