Pop up- ja tapahtumamyynti

Pop up -myynti haltuun mobiililla maksupäätteellä

Roope Luomala
Apr 19, 2017 12:46:36 PM

Erilaiset pop upit, tapahtumat, messut ja myyjäiset ovat loistava tilaisuus kohdata asiakkaita arkipäivästä poikkeavassa ympäristössä. Verkkokaupoille nämä saattavat olla jopa ainutlaatuisia tilaisuuksia kohdata asiakkaita kasvotusten. Myymälää pyörittävälle kauppiaallekin tapahtumat tarjoavat hyvän väylän laajemman ja uuden asiakaskunnan tavoittamiselle.

Tapahtumiin osallistuminen vaatii usein paljon resursseja osaston suunnittelun ja pystytyksen, tuotteiden logistiikan, henkilökunnan organisoinnin ja mainonnan osalta. Myynnin siirtäminen tapahtumaan voi myös olla lisästressin aiheuttaja, jos käytössä ei ole liikuteltavaa ja ketterää kassaa. Mahdollisuus vastaanottaa korttimaksuja tapahtumissa kasvattaa taatusti myyntilukuja, kun asiakas saa valita itselleen parhaan tavan maksaa.

 

Huomioi tapahtumamyynti valitessasi kassaa 

Jos olet yrittäjä ja olet hankkimassa maksupäätettä myymälääsi, kannattaa jo tässä vaiheessa miettiä tuletko tarvitsemaan kassaa myös pop upeissa, tapahtumissa tai messuilla. Kun pop up -myynti on huomioitu jo myymälän kassaa valitessa, on mahdollista hyödyntää yhtä ja samaa maksupäätettä myyntikanavasta riippumatta. Tämä säästää päänvaivalta siinä vaiheessa, kun ensimmäisten messujen koittaessa tajuaa ettei staattista myymälän kassaa ole mitenkään mahdollista liikutella messuosastolle.

Tarjolla on useita eri kassavaihtoehtoja, joista yrittäjä voi valita omalle liiketoiminnalleen parhaan ratkaisun. Mobiilit kassajärjestelmät ovat kevyitä ja helposti liikuteltavissa, joten ne vastaavat usein paremmin monia myyntikanavia hyödyntävien yritysten tarpeisiin.

Kannattaa miettiä, haluatko tapahtumissa tarjota korttimaksamisen lisäksi käteismaksuvaihtoehdon. Tällöin pelkkä mobiili maksupääte ei riitä, vaan tarvitset lisäksi kassalippaan. Mikäli et koe tarpeelliseksi toimittaa asiakkaalle fyysistä kuittitulostetta, voit valita kassan joka mahdollistaa kuitin lähettämisen asiakkaalle sähköisessä muodossa. Näin vältyt kuittitulostimen tarpeelta. Ketterä kassa taipuu helposti sekä myymälä- että tapahtumamyyntiin, ja on liikuteltavissa haluttuna kokonaisuutena paikasta toiseen.

 

Mitä kassa tarvitsee toimiakseen tapahtumassa?

Mobiilin maksupäätteen käyttöönoton tulisi olla helppoa ja nopeaa myös tapahtumissa. Etukäteen kannattaa ottaa huomioon, mitä kassa vaatii toimiakseen. Tarvitseeko se esimerkiksi hyvän ja nopean verkkoyhteyden? Entä tarvitsetko sähköä kassaa varten? Kun nämä asiat on selvitetty jo ennen tapahtuman alkamista, tulisi kassan käyttöönoton sujua vaivattomasti.

 

Kuinka valita paras kassa liiketoimintasi tarpeisiin?

Oikean kassan valinta kannattaa aloittaa liiketoiminnan, asiakkaiden ja henkilökunnan luomista tarpeista. Näiden tarpeiden ollessa selkeitä, on helppoa lähteä kartoittamaan niihin parhaiten vastaavaa kassaratkaisua.

Lue oppaastamme, kuinka kassan valinnassa kannattaa edetä ja millaisia vaihtoehtoja markkinoilla on tarjolla. Selkeät neuvot auttavat valitsemaan parhaan kassan juuri sinun yrityksesi tarpeisiin.

 

lataa-opas-sopivan-kassan-valinta

 

 

Lue lisää aiheesta
Materiaalit

Ajankohtaista

Liity postituslistalle