Teknologia

Kassajärjestelmä + pilvipalvelu: 6 syytä, miksi tämä yhdistelmä toimii yrityksellesi

Laura Jäntti
Apr 19, 2017 12:41:13 PM

 

Pilvipalveluna toimivat ohjelmistot eivät ole mikään uusi juttu. Tutkimusten mukaan jopa 57% suomalaisista yrityksistä käyttää liiketoiminnassaan maksullisia pilvipalveluita. Määrä tulee kasvamaan tulevaisuudessa entisestään. Sähköpostit, kirjanpito, kuvien ja tietojen tallennus, yrityksen oma intranet ja kassajärjestelmät – nykyään lähes kaikkeen tietokoneella tapahtuvaan toimintaan on olemassa pilvessä tomiva vaihtoehto.

Pilvipalveluina toimivat kassajärjestelmät haastavat perinteiset kassat ketteryydellään ja monipuolisuudellaan. Seuraavassa luetellaan 6 syytä, miksi pilvipalvelupohjainen kassa on myös sinun yrityksellesi loistava vaihtoehto.

 

1. Käyttöönotto on nopeaa

Pilvipalvelupohjaiset ohjelmistot on suunniteltu siten, että ne voidaan ottaa käyttöön ilman erillistä koodausta tai personointia. Palvelua suunniteltaessa on siis otettu huomioon kohderyhmän yleisimmät tarpeet ja pyritty vastaamaan niihin yhdellä palvelupaketilla.

Sama pätee myös pilvessä toimivissa kassoissa. Mikäli ostat esimerkiksi keskisuurille yrityksille suunnatun pilvipalvelupohjaisen kassajärjestelmän, on kassassa todennäköisesti jo valmiiksi kaikki sellaiset ominaisuudet, joita keskisuurena yrityksenä tarvitset. Monimutkaiset asennukset ja ohjelmoinnit ovat näin ollen tarpeettomia, ja käyttöönotto on usein hyvin helppoa ja nopeaa.

 

2. Maksat vain niistä ominaisuuksista, joita tarvitset

Pilvipalveluna toimivat ohjelmistot on yleensä jaettu erikokoisiin palvelupaketteihin, jolloin hinnoittelu ja käyttöaste kulkevat käsi kädessä. Näin pienemmällä kokonaisuudella pärjäävä yritys voi ostaa itselleen rajallisemman paketin ja kattavampaa pakettia kaipaava yritys voi ottaa käyttöönsä vaikka kaikki tarjolla olevat ominaisuudet. Tällä varmistetaan että kukaan ei maksa ominaisuuksista, joita ei tarvitse.

Pilvipalveluiden edullisuus perustuu juuri näihin valmiiksi määriteltyihin paketteihin. Palveluntarjoajalla ei kulu resursseja tuotteensa muokkaamiseen jokaiselle asiakkaalle sopivaksi, joten vakiomuotoista pakettia voidaan myydä edullisesti.

Yleisesti pilvipalveluista maksetaan kuukausittain kiinteä summa. Hinta muodostuu tyypillisesti ohjelmiston käyttöoikeudesta, IT-palvelusta ja käyttäjätuesta. Paketteihin sisältyy aina viimeisimmät päivitykset, joten uusimmista versioista ei tarvitse maksaa erikseen.

Myös pilvessä toimivia kassajärjestelmiä voi ostaa juuri sinun yrityksellesi sopivana pakettina. Toinen yritys tarvitsee myyntinsä tueksi esimerkiksi verkkokauppaa, kun taas esimerkiksi tapahtumamyyntiin keskittynyt yritys saa myyntinsä rullaamaan pelkällä kassasovelluksella ja mobiililla maksupäätteellä.

 

3. Tietojen säilyttäminen ja palauttaminen on helppoa

Jokainen kauppias, joka on arkistoinut paperisia kuitteja kenkälaatikoissa, osaa arvostaa vaihtoehtoista ratkaisua tietojen säilyttämiselle. Pilvipalveluna toimiva kassa tallentaa kaikki tiedot, kuitit ja myyntitapahtumat automaattisesti pilveen, jolloin varastojen hyllyt voidaan käyttää johonkin muuhun kuin arkistointiin.

Myynti- ja tuotetietojen ollessa pilvessä ei tarvitse huolehtia tärkeiden dokumenttien katoamisesta tai tuhoutumisesta. Vaikka oma tietokone, tabletti, kassalaitteisto tai kännykkä hajoaisivat, pystyt aina tarkastelemaan tietoja jollain muulla nettiyhteydellä varustetulla laitteella.

 

4. Pääset tietoihin käsiksi missä ja milloin vain

Pilvipalvelupohjaiset ohjelmistot mahdollistavat talletettujen tietojen selaamisen missä vain. Pääset siis myynti- ja asiakastietoihin käsiksi myös muualla kuin myymälässäsi. Näin pysyt reaaliaikaisesti kartalla myyntitilanteestavaikka itse työskentelisit etänä. Pilvipalvelupohjaiset ratkaisut sujuvoittavat työntekoa ja tuovat joustavuutta kauppiaan arkeen.

 

5.  Pilvipalveluiden tietoturva on korkeaa tasoa

Pilvipalveluiden tietoturvaan panostetaan paljon. Esimerkiksi palvelukeskuksia turvaamalla, varmuuskopioilla ja vahvalla tunnistautumisella pidetään huoli, että tiedot päätyvät vain oikeisiin käsiin. Pilvessä toimivat kassajärjestelmät hyödyntävät samoja tietoturvakeinoja, joten voit luottaa myynti- ja asiakastietojen pysyvän varmassa tallessa.

 

6. Käytössäsi on aina uusimmat päivitykset

Pilvipalvelupohjaiset ohjelmistot ja sovellukset päivittyvät automaattisesti uudemman version tullessa saataville. Käytössäsi on siis aina tuotteen uusimmat innovaatiot ja ominaisuudet. Pilvessä toimivat kassajärjestelmät kehittyvät jatkuvasti. Kassatoimintosi pysyvät ajan hermolla ilman uusien versioiden ostamista, sillä saat aina uusimmat pakettiisi sisältyvät päivitykset käyttöösi.


Valitse kassa, joka vastaa yrityksesi tarpeisiin

Oikean kassan valinta voi aiheuttaa päänvaivaa, sillä erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla laidasta laitaan. Sopivan kassan kartoittaminen kannattaa aloittaa niistä tarpeista, jotka syntyvät päivittäisistä yrityksesi toimenpiteistä. Kokosimme yhteen vinkkimme, joiden avulla löydät parhaiten vaatimuksiisi vastaavan kassajärjestelmän.

 

lataa-opas-sopivan-kassan-valinta

 

Lue lisää aiheesta
Materiaalit

Ajankohtaista

Liity postituslistalle