The Park Hietsu
– ulkotreenausta pilke silmäkulmassa

Helsingin Hietaniemen uimarannalla toimiva ulkotreenikeskus The Park Hietsu avautui kesällä 2018. OP Kassa on ollut käytössä alusta asti.

Rakkaudesta liikuntaan, avoimuudesta uusille ideoille

Entiset jääkiekkoilijat Olli-Pekka Komulainen, Semir Ben-Amor ja Jere Karalahti alkoivat kypsytellä viime talvena ajatusta monenlaiselle treenaajalle soveltuvasta ulkoliikuntakeskuksesta. Liikunta-ala oli ikänsä urheilua harrastaneille kaveruksille lähellä sydäntä, ja idea omasta yrityksestä sai vauhdilla tuulta alleen.

Kolmikko pani heti toimeksi ja alkoi selvittää sopivaa paikkaa ulkokuntosalille. Keskeinen ja helposti saavutettava sijainti oli tärkeä kriteeri, ja siksi Hietaniemen uimaranta nousi yhdeksi vaihtoehdoksi. Kun rannan palveluiden joukosta puuttui kuntosali, alkoivat pyörät pyöriä nopeasti. Vuokrasopimus solmittiin Helsingin kaupungin kanssa ja The Park Hietsu avautui yleisölle kesäkuun alussa.

Ulkosali on avoinna joka päivä syyskuun loppuun saakka, ja palveluita löytyy monenlaiselle liikkujalle. Tarjolla on monipuolisia toiminnalliseen harjoitteluun soveltuvia laitteita, ohjattuja ryhmäliikuntatunteja ja aamujoogaa.

“Emme toimi minkään treeni-ideologian tai lisenssin alla, vaan tahdomme tarjota salin, johon jokainen voi tulla lähtötilanteesta riippumatta. Haluamme myös kokeilla uusia ideoita, tehdä yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa ja siten kehittää toimintaamme”, Komulainen kertoo.

The Park Hietsussa voi treenata kertamaksulla tai kausipasseilla, ilmaistoimintaa järjestetään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Koska treenipasseja myydään paikan päällä ja verkkokaupassa, tulivat kassajärjestelmän hankinta ja verkkokaupan perustaminen ajankohtaisiksi.

Helppokäyttöinen mobiilikassa tekee ulkomyynnistä sujuvaa

Ulkotreenikeskus asetti omia vaatimuksiaan maksujen vastaanottamiselle. Kolmikko ei halunnut pyörittää käteismyyntiä ympäristössä, jossa ei ole kiinteää myyntipöytää ja jossa käteislippaan pitäminen olisi hankalaa. Siksi korttimaksujen vastaanottaminen kannettavalla kassalla oli tärkeää arjen sujumisen kannalta.

OP Kassaa käytetään Hietsussa iPadin ja siihen langattomasti yhdistettävän korttimaksupäätteen voimin. Maksukortin lisäksi käynnin voi maksaa ePassilla, Smartum-seteleillä tai Eazybreakilla.

“Kannettava kassaratkaisu sopii tällaiseen juttuun ihan täydellisesti”, Komulainen sanoo.

Tärkeä kriteeri kassajärjestelmälle oli myös mahdollisuus yhdistää siihen verkkokauppa, jotta asiakas voi halutessaan ostaa treenipassin netin kautta.

“OP Kassan ja Shopifyn yhdistelmä on vähentänyt työkuormaa, kun kaiken saa samalle raportille. Myyntejä on helppo seurata hallintapaneelista vaikka kännykällä”, Komulainen kertoo.

Hakusessa täydellinen kassaratkaisu?

Kassajärjestelmän valintaan vaikuttavat monenlaiset seikat, joita ovat esimerkiksi kassan käyttöympäristö ja halutut maksutapavaihtoehdot. Turhista ominaisuuksista ei kannata maksaa, ja siksi skaalautuvat ja nykyaikaiset mobiilikassajärjestelmät ovat löytäneet tiensä monenlaisten kauppiaiden myyntitiskeille.

Jokaisen kauppiaan tarpeet ovat erilaisia, ja siksi sen oikean kassan löytämiseen kannattaa käyttää aikaa. Olemme koostaneet valinnan tueksi käytännönläheisen oppaan, joka auttaa vertailemaan erilaisia kassavaihtoehtoja ja tukee tarvekartoituksen tekemisessä. Voit ladata maksuttoman oppaan alla olevasta painikkeesta:

OP-kassa-ulkona
Lataa opas

Millaisen kassan tarvitset?

Kartoita oppaamme avulla yrityksellesi parhaiten soveltuva kassajärjestelmä!

Lataa opas

Tilaa OP Kassan uutiskirje

Vinkkejä ja neuvoja kauppiaille