Liikuntakeskus Kraftwerk
– “jos me onnistuimme, kuka tahansa voi onnistua”

Sofia Broman perusti Porvoossa sijaitsevan liikuntakeskus Kraftverkin yhdessä kahden ystävänsä kanssa syksyllä vuonna 2014. Kraftverk aloitti OP Kassan käytön talvella 2016.

Kraftverk oli alkujaan kolmen ystävyksen haave siitä, millaisessa paikassa he haluaisivat itse kaikista mieluiten treenata ja urheilla. Porvoossa ei kuitenkaan ollut lainkaan toiveiden mukaista voimistelusalia, johon olisi voinut vielä lisätä mukaan toiminnallista harjoittelua.

Kun päätös yrityksen perustamisesta oli tehty, toivottiin että muutkin innostuisivat ajatuksesta.

“Emme miettineet sen enempää, onko yrityksen perustaminen kuinka järkevää, mutta onneksi se kuitenkin on osoittautunut hyvin järkeväksi päätökseksi. Etsimme aluksi sopivaa tilaa kaupungin toiselta puolelta paikasta, jossa on vanhojen voimalaitosten halleja. Keksimme nimen Kraftverk tuolloin ja halusimme pitää nimestä kiinni, vaikka yritys perustettiinkin lopulta eri alueelle”, kertoo Broman.

Lapset löysivät paikan todella hyvin heti alkuun, ja aikuiset seurasivat perässä. Tällä hetkellä yritys pyörii hyvin. Toiminta keskittyy pitkälti lasten parkour- ja voimisteluryhmien ympärille.

Kenelläkään Kraftverkin perustajista ei ollut aiempaa yrittäjäkokemusta, ja vain yhdellä on kaupallinen koulutus. Yrityksen perustaminen ei kuitenkaan pelottanut. Nykyisin yritys työllistää perustajien ohella muutamia tuntityöläisiä.

Ensimmäinen kassajärjestelmä oli tukkimiehen kirjanpito

Kassajärjestelmiin liittyy Kraftverkissa mieleenpainuneita kokemuksia, sillä aluksi käytössä oli hyvin perinteinen paperille piirretty tukkimiehen kirjanpito. Sen jälkeen samaa jatkettiin Excelissä, kunnes todettiin ettei siinä ollut päätä eikä häntää. Tämän jälkeen hankittiin vielä yksi ohjelmisto, josta huomattiin pian ettei se sopinut tarpeisiin lainkaan.

“Se oli liian monimutkainen ja suunnattu isommille yrityksille. Siinä oli liikaa erilaisia toimintoja, emmekä pystyneet hyödyntämään saatuja raportteja. Sitä käytimme puolentoista vuoden ajan ja se oli ihan täysi kaaos. Sitten löysimme OP Kassan, joka on toiminut ihan täydellisesti”, Broman kertoo.

Oletko sinä etsimässä yrityksellesi sopivaa kassajärjestelmää?

Kassan tulee ensisijaisesti mahdollistaa liiketoiminnan kannalta tärkeät päivittäiset toimenpiteet. Jokainen yritys ja asiakaskunta on erilainen, joten myös kassoilta vaaditut ominaisuudet vaihtelevat. Kaikki kassat eivät tarjoa kaikkia toimintoja, ja osa tarjoaa paljon sellaista mitä ei välttämättä tarvita.

Oikeanlaisen kassan ja kassajärjestelmän valinta saattaakin tuntua vaikealta. Perinteisten kassajärjestelmien rinnalle on onneksi tullut paljon erilaisia ketteriä kassaratkaisuja, joista monet sopivat juuri pienyrittäjille.

Sopivan kassan valintaoppaamme auttaa vertailemaan erilaisia vaihtoehtoja, sekä auttaa tarvekartoituksen tekemisessä.

OP-kassa-ulkona
Lataa opas

Millaisen kassan tarvitset?

Kartoita oppaamme avulla yrityksellesi parhaiten soveltuva kassajärjestelmä!

Lataa opas

Tilaa OP Kassan uutiskirje

Vinkkejä ja neuvoja kauppiaille