<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=702864656529987&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kahvila Sävy
– kun harrastuksesta tuli ammatti

Aleksi Kuusijärvi ja hänen avopuolisonsa Sanni Sointula ryhtyivät yrittäjiksi Helsingin Kalliossa sijaitsevaan Kahvila Sävyyn vuonna 2014. He ovat käyttäneet OP Kassaa syksystä 2016 lähtien.

Aleksi Kuusijärvi oli ollut puolitoista vuotta Turussa baristana, kun Kahvila Sävyn liiketoiminta tuli myyntiin. Asiaa pohdittiin yhdessä avopuoliso Sanni Sointulan kanssa, ja hyvin pian tämän jälkeen kahvilasta tehtiin jo tarjous, joka tuli myös hyväksytyksi.

Molemmat olivat työskennelleet aiemmin myös pankkialalla, mutta yrittäminen oli uutta kummallekin.

“Kumpaakaan ei kuitenkaan oikeastaan pelottanut, vaikka toki vähän jännitimme aluksi, miten kahvilan kanta-asiakkaat ottaisivat meidät vastaan. Hyvin nopeasti kuitenkin selvisi, että huoli on turha. Otimme yrittäjyyden enemmän haasteena kuin pelottavana asiana”, pari toteaa.

Yrityskaupan mukana tuli yksi Sävyn vanhoista työntekijöistä, jonka jälkeen on palkattu vielä kaksi uutta. Tiimi on pieni, mutta toimii hyvin yhdessä.

“Kahvilalla menee tosi hyvin, eikä meitä ole kaduttanut, että ryhdyimme yrittäjiksi. On todella mukavaa, että olemme saaneet kahviharrastuksesta ammatin. Onhan siinä omat haasteensa, kun pariskunta on yhdessä yrittäjinä, mutta on meillä tosi kivaakin. Olemme tosi paljon yhdessä ja tunnemme toisemme todella hyvin”, Aleksi ja Sanni summaavat.

OP Kassa otettiin käyttöön syksyllä 2016

Kahvila Sävyssä käytettiin aiemmin perinteistä kassakonetta, mutta se ei sopinut tarpeisiin riittävän hyvin. Kahvilassa maksutapahtumat ovat tyypillisesti hyvin pieniä, ja niitä tulee paljon. Aleksi ja Sanni kiinnostuivatkin ensin juuri markkinoiden pienimmästä korttimaksujen myyntiprovisiosta.

“Tämän lisäksi laite on pieni ja kompakti - samassa pienessä tilassa ovat niin kassat kuin kuittitulostimetkin. Tilaa on säästynyt myös välillisesti, kun kaikki kuitit ja muu data varastoituvat pilveen. Aiemmin säilöimme niitä kenkälaatikoissa”, Aleksi kertoo.

Kiitosta saa myös helppokäyttöinen raportointijärjestelmä: “Näemme järjestelmästä myynnit tuntitasolla joka päivä - tämä auttaa meitä työvuorosuunnittelussa.”

Nykyisin pariskunta omistaa myös toisen kahvilan, El Fantin niin ikään Helsingissä.

Oletko sinä etsimässä yrityksellesi sopivaa kassajärjestelmää?

Kassan tulee ensisijaisesti mahdollistaa liiketoiminnan kannalta tärkeät päivittäiset toimenpiteet. Jokainen yritys ja asiakaskunta on erilainen, joten myös kassoilta vaaditut ominaisuudet vaihtelevat. Kaikki kassat eivät tarjoa kaikkia toimintoja, ja osa tarjoaa paljon sellaista mitä ei välttämättä tarvita.

Oikeanlaisen kassan ja kassajärjestelmän valinta saattaakin tuntua vaikealta. Perinteisten kassajärjestelmien rinnalle on onneksi tullut paljon erilaisia ketteriä kassaratkaisuja, joista monet sopivat juuri pienyrittäjille.

Sopivan kassan valintaoppaamme auttaa vertailemaan erilaisia vaihtoehtoja, sekä auttaa tarvekartoituksen tekemisessä. Voit ladata käytännönläheisen oppaamme täältä.

Lataa opas

Millaisen kassan tarvitset?

Kartoita oppaamme avulla yrityksellesi parhaiten soveltuva kassajärjestelmä!

Lataa opas

Tilaa OP Kassan uutiskirje

Vinkkejä ja neuvoja kauppiaille