CASE Raision Loimu
Kassajärjestelmä urheiluseuran tarpeisiin

Kuva: Tuomas Pelto

Lentopalloseura Raision Loimu on yksi Suomen suurimpia lentopalloon erikoistuneita seuroja. Vuonna 1958 perustettu seura tarjoaa laajasti toimintaa eri ikä- ja sarjatasoilla. Miesten edustusjoukkue pelaa Suomen ylimmällä sarjatasolla, ja Loimu on tilastollisesti Suomen kaikkien aikojen menestynein lentopalloseura. Joukkueita seurassa on toistakymmentä, ja pelimahdollisuuksia löytyy lentiskoulun sekä aikuisten ja ikämiesten joukkueiden ansiosta kaikille ikäryhmille.

Urheiluseuratoiminnalle tyypillistä on suuri vapaaehtoistyön määrä: käsipareja tarvitaan ottelutapahtumien järjestelyssä, ja Loimun edustusjoukkue pelaa pelkästään runkosarjan aikana yli 20 kotiottelua.

Peleissä ja tapahtumissa liikkuu myös raha. Tyypillisiä tilanteita maksujen vastaanottamiselle ovat esimerkiksi tuote- ja lipunmyynti. Käteisen kanniskelu lompakossa on jatkuvasti laskeva trendi, ja käteisen käytön vähentyessä oli aika etsiä uusia ratkaisuja maksujen vastaanottamiseen. OP Kassa otettiin käyttöön vuonna 2017.

OP Kassa ottelukaverina

OP Kassa hankittiin miesten edustusjoukkueen tarpeisiin, ja ratkaisuja maksujen vastaanottamiseen pohdittiin pitkään. Toiminnanjohtaja Jani Niemisen mukaan jälkikäteen on harmittanut, että hankintapäätöstä ei tehty aikaisemmin:

“Ennen OP Kassaa meillä oli pahimmillaan sellaisia tilanteita, että uuteen lajiin tutustumaan tulossa ollut henkilö joutui kääntymään hallin ovilta pois, kun hänellä ei ollut mukanaan muuta maksuvälinettä kuin kortti. Se oli kaikilla mahdollisilla tavoilla harmillista.”

Nykyään OP Kassalla vastaanotetaan edustusjoukkueen ottelutapahtumissa maksuja kahvilassa, anniskelualueella ja lipunmyynnissä. Kauppaa tehdään neljän kassan voimin, ja kassasovellusta käytetään sekä iPadilla että Android-puhelimella.

Kassojen pääkäyttäjänä toiminut Loimun kahvilavastaava Anne Rouvali kehuu erityisesti OP Kassan helppokäyttöisyyttä ja sitä, että mitään erityistä koulutusta kassan käytöstä ei tarvinnut järjestää:

“Käyttöönotto oli melko nopeaa ilman sen kummempaa treeniä. Käyttäminen on aika helppoa, eikä vaadi mitään erityistä. Opettelu on sujunut ihan itse oppimalla.”

Haasteeksi mobiilikassojen kanssa Rouvali nostaa internetyhteyden. OP Kassan langaton maksupääte hyödyntää mobiililaitteen verkkoyhteyttä maksujen vastaanottamisessa, ja joskus yleisötapahtumissa verkkoyhteyksien toimivuus voi olla epävarma. Verkkoyhteyden varmistamiseksi Raision Loimu on ottanut käyttöönsä 5G-yhteyden. Tapahtumamyynnin haasteita on ratkottu myös Okra maatalousnäyttelyssä, jossa internetyhteys varmistettiin paikalle rakennetun verkon sekä iPadien sim-korttien avulla.

Lue lisää Case Okrasta.

Rouvali on kokenut myös OP Kassan tuoteruudukon helpottavan myyntiä erityisesti niissä tilanteissa, joissa tuotteen nimi- ja hintatiedot ovat olennaisia, kuten alkoholimyynnissä. Myös vapaamyyntitoiminnallisuus on ollut käytössä, jolloin riittää pelkkä summan syöttäminen ja maksutavan valitseminen.

Etsitkö sopivaa kassaa?

Sopivan kassan valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten myyntipaikka, halutut maksutavat ja kassajärjestelmän ominaisuudet. Jos mietit kassajärjestelmän hankintaa tai vaihtamista, lataa alla olevasta painikkeesta avuksesi maksuton kassanvalintaoppaamme, jonka avulla voit syventyä kassajärjestelmien saloihin.

OP-kassa-ulkona
Lataa opas

Millaisen kassan tarvitset?

Kartoita oppaamme avulla yrityksellesi parhaiten soveltuva kassajärjestelmä!

Lataa opas

Tilaa OP Kassan uutiskirje

Vinkkejä ja neuvoja kauppiaille