Uudistuksia hallintapaneeliin ja iPad-sovellukseen

Uudistamme OP Kassan toiminnallisuuksia vaiheittain tarjotaksemme kauppiaillemme entistä laajempia mahdollisuuksia monikanavaiseen myyntiin ja tuotevalikoiman hallintaan. Päivitys tuo mukanaan uusia ominaisuuksia tuotehallintaan ja tuotteiden myyntiin.
 
Uudistukset julkaistaan OP Kassan hallintapaneeliin 5.2.2019 ja iPad-sovellukseen myöhemmin samalla viikolla. Tästä löydät koosteen tulevista muutoksista.
 

Tuotehallinnan muutokset ja myyntipaikka

Tuotehallinnan muutokset

Päivityksen myötä tuotteen ja tuotevaihtoehtojen luominen monipuolistuvat, minkä ansiosta voit syöttää entistä yksityiskohtaisempia tuotetietoja. Pakollisia tietoja ovat edelleen vain nimi, hinta, arvonlisävero ja tuoteyksikkö, mutta tietoja voi täydentää esimerkiksi logistiikka- ja bränditiedoilla. Näin tuoterekisterin ominaisuudet joustavat kauppiaan tarpeiden mukaan.
 
Uutena toiminnallisuutena voit luoda tuotevaihtoehtoja valmiiksi. Tällaisia useisiin tuotteisiin sovellettavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi värit ja koot. Valmiita vaihtoehtoja voit käyttää useilla tuotteilla, mikä nopeuttaa etenkin varianttituotteiden luomista.
 
Julkaisemme yksityiskohtaiset ohjeet tuotteen luonnista ja tuotevaihtoehdoista tukisivuillemme päivityksen yhteydessä.
 

Kivijalkamyymäläsi on nyt myyntipaikka

Yksi keskeisimpiä hallintapaneelin uudistuksia on myyntipaikka, joka on askel kohti tulevaa monimyymälätukea. Jokainen myyntipaikka tulee toimimaan erillisenä myyntikanavana, ja tulevaisuudessa kauppiaat voivat luoda niitä itse. Monimyymälätuki on maksullinen lisäominaisuus, josta tiedotamme lisää sen valmistuessa.
 
Tässä päivityksessä luomme jokaiselle kauppiaalle yhden kivijalkamyyntipaikan, joka on nimetty toimipaikkasi sijainnin mukaan. Halutessasi voit muuttaa sen tietoja hallintapaneelin “Myyntipaikat” -kohdasta. 
 
Myyntipaikka helpottaa tuotevalikoiman hallintaa: voit hallita myyntipaikassa näkyvää tuotevalikoimaa ja määritellä, mitä tuotteet siellä näkyvät. Näin et joudu esimerkiksi sesonkimyynnin tapauksessa poistamaan tuotteita tuoterekisteristä kokonaan, vaan voit vain poistaa ne näkyviltä myyntipaikasta. 
 
Verkkokauppaintegraatiota käyttäville kauppiaille verkkokauppa näkyy yhtenä myyntipaikkana. Tästä ei tule lisäkustannuksia.
 

Uudistunut Excel-tuonti

Olemme parantaneet tuotteiden Excel-tuontia, ja aikaisemmin käytössä ollut .csv-muotoinen tiedosto korvataan .xlsx-muotoisella. Se mahdollistaa paremman erikoismerkkien tuen sekä kuvien tuonnin linkkeinä. Suosittelemme ennen uusien tuotteiden tuontia lataamaan nykyiset tuotteesi Excel-formaattiin hallintapaneelin “Excel-vienti” -toiminnon avulla. Näin näet, miten tuotteesi näkyvät uudistuneessa Excel-pohjassa.
 
Päivityksen jälkeen voit ladata itsellesi .xlsx-tiedostot hallintapaneelista. Samoin löydät päivitetyt ohjeet Excel-tuontiin tukisivuiltamme.
 

iPad-sovelluksesta julkaistaan uusi versio

Julkaisemme uuden version myös iPad-sovelluksesta. Isoin muutos sovelluksessa on, että se on ankkuroitu aina yhteen myyntipaikkaan. Päivityksen yhteydessä sovellus yhdistetään sinulle automaattisesti luotuun kivijalkamyyntipaikkaan. Jatkossa näet sovelluksessa vain ne tuotteet, jotka hallintapaneelissa on määritelty näkymään kyseisessä myyntipaikassa. Myös myynnit tallentuvat vain tämän myyntipaikan alle.
 
Uudessa versiossa on tuki myös Yomani-maksupäätteelle. Tiedotamme maksupääteuudistuksesta lisää myöhemmin.
 

Shopify-integraatio päivittyy

Shopify-integraatiota käyttävät kauppiaat näkevät jatkossa Shopifyn yhtenä myyntipaikkana, ja voivat määrittää, mitä tuotteita haluavat asettaa sinne myyntiin. Tuotetietoihin tulee uusina kenttinä brändi, ostohinta, pakkaustiedot sekä kuvien tallennus. Muutoksista kerrotaan yksityiskohtaisemmin vielä erillisessä tiedotteessa.
 
Shopify-integraatio päivittyy automaattisesti, eikä päivitys vaadi sinulta toimenpiteitä.
 

Tulossa: moduulit Magento 1 & 2 verkkokauppa-alustoihin

Tulemme julkaisemaan moduulit Magento 1 & 2 verkkokauppa-alustoihin kevään aikana. Jos olet kiinnostunut näiden pilottikäytöstä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.